Linux'un Kurucusu: Facebook, Twitter, Instagram Çöplükten İbaret

194
25
14
10
5
Linux işletim sisteminin kurucusu olan Linus Torvalds, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarının kalite kontrole sahip olmadıkları için çöplükten ibaret olduklarını söyledi.

Sosyal medyanın kültürel bir çöplük olduğunu söyleyenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Sosyal medyayı sert bir dille eleştirenler arasına Apple’ın MacOS ve Microsoft’un Windows’una ücretsiz bir alternatif oluşturan Linux işletim sisteminin kurucusu, yazılım mühendisi Linus Torvalds da katıldı.

Torvalds, modern sosyal medyadan iğrendiğini dile getirirken, Twitter, Facebook, Instagram’ın birer hastalık olduğunu ve normal şartlarda kabul edilmeyecek davranışları teşvik ettiğini belirtti. Mevcut ‘beğen ve paylaş’ modelinin hiçbir çaba ve kalite kontrol gerektirmediğini söyleyen Torvalds, insanların ahlaki bir konuda sinirlendirme gibi basit bir duygusal reaksiyonu ortaya çıkararak kolaylıkla etkileşim alabildiklerini dile getirdi.

Torvalds, teknoloji dünyasının sivri dilli üyesi olarak bilinse de sosyal medya hakkında olumsuz görüşlere sahip olan tek kişi değil. Yapılan araştırmalara göre insanlar, sosyal medyada yer alan taciz, kötü davranış ve terörizm gibi sorunlar nedeniyle sosyal medya platformları hakkında her geçen gün daha fazla olumsuz görüşe sahip oluyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-twitter-and-instagram-are-garbage-says-linux-founder/
194
25
14
10
5
Emoji İle Tepki Ver
194
25
14
10
5