iOS'te Bulduğu Bir Açıkla ABD'yi Birbirine Katan 'Liseli' Hacker

1
1
0
0
0
Liseli bir gencin bulduğu iPhone açığı Arizona'yı ayağa kaldırdı. 911 hatlı acil servis numarası bir süre tüm çağrı merkezlerini kilitledi.

ABD’nin Arizona eyaletinde herkesi telaşlandıran anlar yaşandı. Maricopa şehri şerifi, “O gece hizmet servisimiz çökmek üzereydi” diyor ve ekliyor “Bizimkiyle birlikte, birkaç webserver daha tehlike altındaydı”.

18 yaşındaki Meet Desai adlı Hindistan kökenli Amerikalı lise öğrencisi, iOS’ta bir açık bulmuştu. iPhone’larda bir uyarı ekranı çıkarıp uygulamasını açtırıyor ve bu sayede cihazları ele geçirebiliyordu. Ele geçirdiği cihazlarda istediği her tür aramayı gerçekleştirme imkanına sahipti. Basit bir javascript koduyla yapılan bu işlemle açığı internet üzerinden ifşa edecek, Apple’dan ödül alacaktı. En azından planı buydu.

Kendi “webserver”ında kodu çalıştırmak isteyen Desai, bunu Twitter hesabı ve Youtube kanalı üzerinden duyurmuştu, fakat kodu çalıştırınca olanlar oldu. Birden birçok iPhone, 911 numaralı acil servisi aramaya başladı. Telefonlarının 911’i aradığını gören kullanıcılar hemen aramayı sonlandırdılar.

Desai, “Gerçek ortamda böyle bir şey yapma niyetim yoktu. Yanlışlıkla zararlı kodu çalıştırmışım” dedi. Olaydan sonra hemen videoyu silen genç, polise verdiği ifadesinde “Herkesten özür diliyorum, kötü bir niyetim yoktu. Sadece yardım etmeye çalışıyordum” cümlelerini kullandı. Desai şu anda üç ayrı suçlama ile federal mahkemenin karşısına çıkacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/10/31/ios-exploit-911-call-centers/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0