Yeni Akira Filminin Çekimlerine Kısa Süre Sonra Başlanacak

8
1
1
1
1
Oldukça uzun bir süredir beklenen canlı çekim Akira filminin geliştirme aşaması tamamlandı.

On yıldan fazla bir süredir geliştirme aşamasında olan canlı çekim (gerçek oyuncularla çekilmiş) Akira uyarlaması en sonunda tamamlanmış ve prodüksiyon aşamasına geçilmiş gibi görünüyor. Filmle ilgili ortaya atılan iddialara göre Thor: Ragnarok ve What We Do in Shadows gibi filmlerin yönetmeni olan Taika Waititi, yeni Akira filminin yönetmenlik koltuğunda oturacak.

California Film Commission (Kaliforniya Film Komisyonu), 2008’den bu yana geliştirilmekte olan Akira uyarlamasının duyurusunu yaptı. Yapılan duyuruda hikâyenin orijinalinin Tokyo’da geçmesine rağmen filmin Kaliforniya’da çekileceği ve bunun için 18 milyon dolarlık bir vergi indirimi aldıkları da yer aldı. Deadline’ın bir haberine göre 2,5 ay sonra çekimlere başlanacağı iddia edilse de filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

 

Filmin yapımcılığını Leonardo DiCaprio ve Andrew Lazar üstlenecek. Filmin yönetmenliği için zaman zaman farklı isimler gündeme gelse de sıkı bir Akira hayranı olduğunu söyleyen Taika Waititi film için en uygun isim gibi duruyor.

1982 yılında Katsuhiro Otomo tarafından yaratılan post apokaliptik (kıyamet sonrası) cyberpunk hikâyesi olan Akira, daha sonra 1988 yılında Otomo yönetiminde bir animeye uyarlanmıştı.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/the-live-action-akira-is-finally-moving-forward-1833741147
8
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
1
1