Liverpool, Dünyanın İlk Çevreci Şehri Olmak İçin Blok Zinciri Teknolojisini Kullanacak

9
3
0
0
0
Blok zinciri teknolojisinin kripto paralardan daha fazlasını vadettiğine ilişkin dünyanın farklı köşelerinden yüzleri güldüren haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere’nin gözde kentlerinden Liverpool, karbon emisyonlarını azaltmak için bir blok zinciri şirketiyle ortaklık kurdu.

Liverpool Belediyesi, son yıllarda araştırmacıların devlet yöneticilerini sıklıkla uyardıkları iklim değişikliği konusunda önemli bir adım atıyor. Bu adımın en ilginç tarafı ise kripto paraların temelinde bulunan blok zinciri teknolojisinden destek alması. Ortaklık kurduğu bir blok zinciri firması, Liverpool’un 2020 yılına kadar dünyanın ilk pozitif iklim kenti olacağını da açıkladı. 

Şehirdeki tüm ürün ve hizmetlerin karbon salınımına etkisini dengelemek için bir blok zinciri platformu kurmayı hedefleyen belediye, önümüzdeki 1 yıl boyunca projenin denemesini yapacak. Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson, “Liverpool'u dünya çapında pozitif iklim projeleriyle kalkındırmak için Poseidon ile imzalanan bu ortaklık anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum. Poseidon’un teknolojisi, iklim değişikliğinin nedenlerini tersine çevirmek için dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere, işletmelere ve bireylere gerçekten bir çözüm sunacak türdedir. Bu anlaşmanın son teknolojiyi kentimize getireceğine sevindim.” açıklamasında bulundu.

Liverpool Belediye Konseyi, karbon etkisini 2030 yılına kadar %40 oranında azaltmaya çalışıyor. Şu an sokaklarda kullanılan enerji tüketimini %82 oranında azaltmak için 2000 cadde boyunca 15.000'den fazla enerji tasarruflu LED sokak lambaları inşa ediliyor. 2012'den beri Liverpool, karbon emisyonlarını 558.000 tondan fazla azalttı.

Peki blok zinciri ve çevrecilik nasıl aynı noktada buluşabiliyor?

Liverpo9ol için yapılan planın ışığında açıklayacak olursak, Poseidon Vakfı ve sürece dahil edilen blok zinciri şirketi BAC Mono’yu da unutmamak gerekiyor. Yani devlet kuruluşu, bu konuda özel sektör ve vakıflardan destek alıyor. İlk etapta iklim etkilerini tersine çevirmek için vakıf aracılığıyla yere okullar veya işletmelerde halka eğitimler veriliyor.

Poseidon Vakfı tarafından açılacak blok zinciri platformu, açık kaynak kodlu çevrimiçi bir defte görevi görerek, çeşitli projeler için kredi kaynağı sunacak. Bu sayede çevreye ilişkin yapılan düzenlemeler uyan projeler ve işletmeler desteklenecek. 

İlk denemelerde, Ben & Jerry’s isimli bir dondurma firmasının, dondurma üretirken yaptığı karbon salınımı için platform desteği sağlandı. Sadece 3 hafta içinde Liverpool’da 1000’den fazla ağaç, söz konusu platformdan alınan “karbon kredisi” ile dikildi. 

Kaynak : https://www.edie.net/news/8/Liverpool-to-use-blockchain-technology-to-become-world-s-first-climate-positive-city/
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0