Logitech'in Amiral Gemi Faresi MX Master 3, Parçalarına Ayrıldı

8
6
2
1
0
Logitech’in yeni amiral gemi faresi MX Master 3, yeni tasarımı ve teknolojisi ile göz dolduruyor. MX Master 3’ün parçalarına ayrılması ile gözler önüne serilen kaydırma tekerleği, yenilenmiş tasarımı ile dikkat çekici.

Logitech, yeni amiral gemisi faresi MX Master 3’ü Eylül ayının başında tanıtmıştı. Bolt internet sitesi, Eylül başında tanıtılan MX Master 3’ü parçalarına ayırarak inceledi. Bolt’un MX Master 3 üzerinde yaptığı inceleme, şirketin yeni fare üzerindeki değişikliklerini ortaya çıkarıyor. 

Bolt, MX Master 3’ü parçalarına ayırırken “manyetik mucize” olarak nitelendirilen farenin kaydırma tekerleğine odaklanıyor. MX Master serisi farelerin kaydırma tekerlekleri, adım adım kilitleyerek kaydırma ve serbest dönüş modları arasında geçiş yapabiliyor.

mx master 3

Üçüncü nesil MX Master farelerde bu geçiş bir motor ya da mekanik aksam ile yapılmıyor.  MX Master 3’teki iki kaydırma modu arasındaki geçiş küçük elektrik çivileri ile elektriklendirilen mıknatıslarla yapılıyor. Mıknatısların farklı durumları için tekerlek, farklı modlarda çalışıyor.

mx master 3

MX Master 3’ı parçalarına ayıran Bolt editörleri, kaydırma modları arasındaki değişimin mıknatıslarla yapılmasının birçok yararı olduğunu söylüyor. Kaydırma tekerleği artık mekanik olmadığı için, zamanla aşınmayacak. Ayrıca yeni fare, iki mod arasında geçişi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek.

MX Master 3’ün kaydırma tekerleği, selefi MX Master 2S’in kaydırma tekerleğine göre çok daha küçük olarak tasarlandı. MX Master 3’te aynı zamanda baş parmak düğmelerinin yeniden şekillendirildiği bir tasarıma sahip durumda. 

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/10/9/20906042/logitech-mx-master-3-teardown-bolt-magspeed-scroll-wheel-engineering
8
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
1
0