'BAK53' Nickiyle LoL Onayan Gençlik Bakanı: Bu Ortamı Merak Ediyordum

128
43
7
3
3
'BAK53' Nickiyle LoL Onayan Gençlik Bakanı: Bu Ortamı Merak Ediyordum
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçeşehir Üniversitesi E-Spor Merkezi'nde deneyimlediği League Of Legend hakkında konuştu.

Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Üniversitesi'ni ziyaret ederek League of Legends oynayan ve gençlerle zaman geçiren Gençlik Bakanı, oyunu oynarken 'BAK53' nickini kullandı. Bakanlık olarak e-spor'a önem verdiklerini belirten Bak, şunları söyledi: 

"Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Burada gençlerimizin heyecanını görünce, e-spor federasyonunu kurmakla ne kadar isabetli bir karar aldığımızı görüyorum. Benim oğlum lise öğrencisi. 3 yıldır onu ders çalıştırmak için çaba sarf ediyorum. Bazı anlaşmalarımız var. Oyun oynama ve ders çalışma süreleri üzerine. Arkadaşlarıyla oyun oynarken onu izliyorum ve başka bir dünyayı yaşadığını görüyorum."

Uzunca süredir online oyun ortamını merak ettiğini ve nasıl bir deneyim olduğunu bilmek istediğini söyleyen Bak, konuşmalarına şöyle devam etti:

"Böyle bir ortam var. Bu ortamı merak ediyordum. Bakan olunca bu konu hakkında arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Bu federasyonun kurulmasını talep ettik. Gerçekten araştırdığımda büyük organizasyonlar yapıldığını gördüm."

Son olarak oyun ve teknoloji alanındaki planlamalarından söz eden Gençlik Bakanı, Kod adı 2023 projesine değindi:

"Gençlik merkezlerimizde 'Kod adı 2023' diye bir yazılım çalışmamız var. Yerli oyunumuz var yaptığımız. Türkiye çapında yaklaşık 300 gençlik merkezimiz var. Gençlerimiz buraya gelerek pek çok şey yapıyor. Bu yıl ekim ayında Teknoloji Olimpiyatları organize etmeyi düşünüyoruz. Bunun bir ayağı da e-spor. Burada dereceye girenlere ödüller vereceğiz. Üniversite öğrencilerine de burslar vereceğiz" 

128
43
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
128
43
7
3
3