Londralı Taksi Sürücüleri, Uber'e Karşı Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyorlar

18
7
3
0
0
Uber'in şehirlerinde faaliyet göstermesini istemeyen Londralı taksi sürücüleri, şirkete rekor bir dava açmaya hazırlanıyorlar.

Ülkemizde de uzunca bir süre gündemde yer alan Uber için tartışmalar bitmiyor. Son olarak Uber'in Londra'da faaliyet göstermek için tekrardan lisans almasıyla beraber Londralı taksi sürücüleri harekete geçmeye karar verdi. Sürücülerin bağlı olduğu Lisanslı Taksi Sürücüleri Derneği aracılığıyla dava açacakları belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Londra'da artan tepkiler sonrası Uber'in faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmişti. Ancak şirket, geçtiğimiz aylarda Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nin Uber’in Londra’da faaliyet gösterebilmesi için şirkete 15 aylık hizmet lisansı verdiğini açıkladı. Bu karardan sonra taksi sürücüleri de toplu olarak dava açmaya karar verdiler ve yakın zamanda Uber'e bir tazminat davası açacaklar.

Lisanslı Taksi Sürücüleri Derneği, üyelerinin yolculuk paylaşımı şirketine karşı bir sınıf davası açma olasılığını araştırdıklarını açıkladı. Genel sekreter Steve McNamara yaptığı açıklamada, "Uber'e karşı bütün taksi şoförleri adına potansiyel bir sınıf eylemininin yollarını araştırmaya devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı. Uber ise dava hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Londra'da çalışan 25 bin taksi şoförünün bağlı oldukları Lisanslı Taksi Sürücüleri Derneği vasıtasıyla açacakları davada, en az 5 yıl boyunca Uber yüzünden kaybettikleri paraların ödenmesini talep edecekler. Takriben kişi başı 10 bin Pound parayı geri talep edecek olan taksiciler, toplamda ise yaklaşık 1.25 milyar sterlin gibi dev bir rakamı talep etmiş olacaklar.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/london-taxi-drivers-may-sue-uber-in-wake-of-license-renewal/
18
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
0
0