The Mandalorian'ın Tüyleri Diken Diken Yapan Sahnesini Düzelten YouTuber, Lucasfilm’de İşe Alındı

55
7
4
3
2
The Mandalorian'ın Tüyleri Diken Diken Yapan Sahnesini Düzelten YouTuber, Lucasfilm’de İşe Alındı
The Mandalorian’da CGI ‘bilgisayarla yaratılmış görüntü) kullanılan bir sahne eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ardından deepfake videolarıyla bilinen bir YouTuber, sahneyi çok daha gerçekçi hale getirmişti. Bu durum Lucasfilm’in ilgisini çekmiş olacak ki şirket, söz konusu YouTuber’ı CGI işleri için işe aldı.

The Mandalorian’ın ikinci sezonunun bir bölümünde Luke Skywalker karakteri de yer almıştı. Bilgisayar ortamında yaratılan, yani Mark Hamill ya da bir başkası tarafından canlandırılmayan bu karakter; özellikle gerçekçi olmaması ve duygusuz durması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Hemen arkasından bir YouTuber, söz konusu sahneyi düzenledi ve yakın zamanda da bu işin meyvesini aldı. 

Star Wars efsanesinin yaratıcısı Lucasfilm, eleştirilen Luke Skywalker sahnesini ‘deepfake’ yöntemiyle düzenleyen bir hayranı bir daha benzer fiyaskoların meydana gelmesini engellemek için işe aldı. YouTube’da bu tarz videolarla bilinen şahıs, CGI bölümünde görev yapacak.

Shamook’un Lucasfilm’in dikkatini çeken karşılaştırmalı deepfake videosu:

YouTube’da ‘deepfake’ videolarıyla bilinen Shamook, videolarından biri nedeniyle Lucasfilm’den iş teklifi aldı. The Mandalorian’ın ikinci sezonunun sekizinci bölümünde karşımıza çıkan Luke Skywalker, hayranlar tarafından beğenilmemişti. Yüz hatları ve ten rengi fazla yapay bulunan bu karakter, Shamook tarafından düzeltildi ve sahnenin yeni hali YouTube’da büyük beğeni topladı. Lucasfilm de benzer hataların bir daha yaşanmasının önüne geçmek adına bu yetenekli ‘deepfake’çiyi bünyesine dahil etti.

Shamook’un kanalında şu anda 33 tane deepfake videosu bulunuyor. YouTuber, filmlerde aslen yer almayan karakterleri neredeyse kusursuz bir şekilde belli sahnelere yerleştiriyor. Bunlara bir örnek olarak Harrison Ford tarafından canlandırılan Indiana Jones’u Chris Pratt yaptığı videoyu gösterebiliriz. Ayrıca The Mandalorian deepfake’i, YouTuber’ın yaptığı tek Star Wars videosu değil. Shamook, yine CGI yöntemiyle Rogue One filmine yerleştirilmiş Wilhuff Tarkin’i çok daha gerçekçi hale getirmişti ve bu video da takipçilerden büyük beğeni toplamıştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/lucasfilm-hires-shamook-054904077.html
55
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
55
7
4
3
2