Sprinter Kasasına Yapılmış, Lüks Evlere Taş Çıkaran Karavan

118
5
3
2
1
2025 yılına kadar üretilecek karavan benzeri araçların nasıl olacağını göstermek amacıyla hazırlanmış konsept bir araç olan VisionVenture, özellikleri ve sunduğu imkânlar ile lüks bir evi aratmıyor. Gelin bu yürüyen eve yakınan bakalım.

Kamyonet ve karavan yapımcısı Hymer ve kimyasal madde şirketi BASF, “otomobil ev” konseptinin 2025 yılında nasıl olacağını göstermek için iş birliğine gitti. Mercedes-Benz Sprinter kasası üzerine inşa edilmiş bu küçük mobil ev, VisionVenture olarak adlandırıldı.

Araç, üzerinde yer alan güneş panelleri ve şişme tavan konsepti ile tam anlamıyla kendi kendine yetmek için tasarlanmış. Yine bu kapsamda aracın yüzey ve iç sıcaklığını düzenleyen boya da dâhil olmak üzere tüm bileşenlerde modern teknolojiye yer verilmiş.

VisionVenture

Ortaklardan Hymer, kompakt Sprinter'ın daha geniş ve ferah görünmesini sağlamak için birçok "küçük ev" konseptinin kullandığını belirtiyor. Örneğin veranda ışığı, tavan lambası ve iç aydınlatma görevi gören bir lamba da dâhil olmak üzere evin birçok bileşeni, çok amaçlı olarak tasarlanmış. Ayrıca araçtaki çatıya çıkan bir merdiven, çok fazla yer kaplamamak için portatif şekilde hazırlanmış. Gelin karavan etrafında keyifli bir yolculuğa çıkarak özelliklere göz atalım.

BASF, ev için 20'den fazla kimyasal malzeme sağladı:

Sürdürülebilirliğe odaklanan ve sektörde yenilikçi olan Alman kimya şirketi BASF; ev için boya, yüksek performanslı plastikler ve kayrak kaplamalar da dâhil 20'den fazla kimyasal malzeme sağladı.

Yeni konsept, Sprinter’dan kalma bazı parçalara da sahip:

Üzerinde pek çok değişiklik yapılan ve neredeyse tamamen değiştirilen VisionVenture, tüm bu değişikliklere rağmen hâlâ Sprinter’dan kalma kapıları, farları ve radyatör ızgarasını üzerinde saklıyor.

Aracın bazı parçaları, 3D baskı kullanılarak üretildi:

Tekerlek arkası paneli de dâhil olmak üzere karavanda yer alan pek çok parça, 3 boyutlu baskı teknolojisi kullanılarak üretildi. Ardından Hymer, üretilen bu parçalara "sağlam, kauçuk benzeri” bir kaplama ekledi.

Aracın boyasında da modern teknoloji kullanıldı:

Aracın dış kaplamasında yer alan boya, hem arabanın yüzey sıcaklığını hem de iç kısmını normalde olduğundan daha serin tutuyor. Ayrıca araç, yalıtımı için şişirilebilir bir de tavana sahip. Çatı, sıcak veya soğuk hava ile şişirilebiliyor ve Hymer'e göre kendi kendine verimliliğini artıran bir güneş paneli mevcut.

Çatıya çıkan merdiven, tam anlamıyla çok amaçlı olarak tasarlandı:

Aracın içerisinden çatıya çıkmaya yarayan LED aydınlatmalı merdiven, ekstra iç saklama alanı ve şık bir tasarımı da beraberinde sunuyor.

Aracın iç kısmı da bir evi aratmıyor:

Aracın iç kısmında elektrikli barbekü, mutfak, yatak odası, banyo ve ofis alanı olarak da kullanılabilen, ayrıca bir oturma odasını da içeren özel bir veranda yer alıyor.

Banyonun yan duvarı, lavabonun saklanması için açılır kapanır şekilde tasarlandı:

Lüksün vücut bulmuş hâli VisionVenture'ın tasarımını ve özelliklerini sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Dünyanın en pahalı karavanlarına göz atmak için buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz yazımıza göz atabilirsiniz. VisionVenture hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/mercedes-benz-sprinter-turned-into-luxury-tiny-home-2019-9#hymer-said-the-concept-car-shows-what-travel-could-look-like-by-2025-14
118
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
118
5
3
2
1