'Mac'ime Dön' Özelliği, Tüm macOS Sürümlerinden Kaldırılacak

9
4
2
0
0
Apple, Mac'ime Dön özelliğini 1 Temmuz'dan itibaren tüm macOS sürümlerinden kaldırılacağını açıkladı.

Apple, Mac’ime Dön hizmetini, daha önce açıklandığı gibi yalnızca macOS Mojave'dan değil, aynı zamanda masaüstü işletim sisteminin önceki sürümlerinden de kaldırılacağını açıkça belirtti.

Mac’ime Dön, kullanıcının birden fazla Mac arasında dosya paylaşmaya olanak sağlamanın yanı sıra ekran paylaşımını ve uzak masaüstü erişimini de kolaylaştıran bir iCloud özelliği.

Apple, bu özelliğin tüm macOS sürümlerinden kaldırılacağını onayladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz 2019’dan itibaren, Mac’ime Dön hizmeti artık hiçbir macOS sürümünde kullanılamayacak.

Şirket, eksik işlevsel parçaların yerine yenilerini getirmek için bazı alternatifler sunuyor. Apple, cihazlar arası dosya erişimi için iCloud Drive'ı, ekran paylaşımı için macOS'taki yerleşik paylaşım seçeneğini öneriyor.

Uzak masaüstü konusunda da sorun olacak gibi görünüyor. Buradaki öneri ise Apple Remote Desktop ancak bunun size 80 Dolara mal olacağını söylemekte fayda var. Dolayısıyla bazı insanlar bu özel alternatife sıcak bakmıyor. Tabii ki, Mac için başka üçüncü taraf uzak masaüstü uygulaması bulunuyor.

Yine de her şeye rağmen Mac’ime Dön’ü kullanmayı tercih eden çok sayıda kullanıcı bulunuyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/back-to-my-mac-killed-in-all-versions-of-macos
9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0