MacBook Pro 2018'in Tasarımında Büyük Bir Hata Keşfedildi

53
15
5
4
4
Şık bir tasarım ile yüksek performansı birleştirmeyi deneyen Apple, bu kez beklenmedik bir tasarım hatası ile gündeme oturdu.

Bildiğiniz üzere son yıllarda standart  Windows yazılımlı Pc’ler yerine Mac kullanmak son derece prestijli bir hal aldı. Yazılım ve donanım anlamında son derece başarılı olduğu iddia edilen ve Apple’ın gücü ile kendine has bir pazar payı yaratan cihazların en iddialı modellerinden biri de şüphesiz ki 15-inç MacBook Pro 2018. 6 çekirdekli Intel Core i9 işlemci barındıran cihaz, kağıt üstünde son derece üstün gözükse de yeni fark edilen bazı tasarımsal ve donanımsal sorunlara sahip.

Bir YouTube yayıncısı tarafından dikkat çekilen detay, Apple’ın şık tasarım ve performansı bir arada uygulamayı denediği MacBook Pro 2018’in tasarımının, cihazın donanımını kaldıramadığı üzerine. Son derece etkin ve güçlü işlemcilere sahip olan cihaz, maaleseftir ki ince ve şık tasarımı nedeniyle işlemciye gerekli soğutmayı sağlayamıyor.

Bu sorunu takiben cihaz; taban saat hızını bile sürdürmekte zorlanırken, performans gereken işlemlerde ısındıkça hızını kaybediyor. “Termal azaltma” adı verilen bir sistemi otomatik olarak aktif eden MacBook Pro 2018, sık sık cihazın zarar görmemesi için hız konusunda müdahalede bulunuyor. Bu denli üstün özelliklere sahip ve son derece pahalı olan bir cihazın; bu tür bir problemi içerisinde barındırması, Apple’ın başını uzun süre ağrıtacağa benziyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/meger-macbook-pro-isinmamak-icin-yavasliyormus-40902765
53
15
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
53
15
5
4
4