Amerikalı Bir Genç, McDonalds'ın Yazar Kasasına Efsanevi Oyun Doom'u Yükledi

44
12
4
1
0
Amerika’da yaşayan Ryan Edgar adlı bir genç, fast-food zinciri McDonalds’tan aldığı eski bir yazar kasaya 1993 yılında piyasaya sürülen ilk Doom oyununu yüklemeyi başardı.

Bundan tam 26 yıl önce piyasaya sürülen orijinal Doom oyunu, kısa zamanda milyonlarca oyuncuyu etkisi altına almayı başarmıştı. Özellikle çocukluğunu 2000’lerin başında yaşamış kişilerin favori video oyunlarından biri olan Doom, bu kez çok ilginç bir olayla gündeme geldi.

Ryan Edgar adlı 19 yaşındaki Amerikalı bir genç, eski yazar kasaları yenileriyle değiştiren bir McDonalds'ı ziyaret etti ve eski kasalardan birini ödünç aldı. 1993 yılında çıkan orijinal Doom oyununu yazar kasaya yüklemeyi başaran Edgar, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Esasen yazar kasalardan birine Doom yüklemek, çok da imkansız değil. Zira bu makineler arka planda Windows XP platformunu kullanıyor. Asıl sorun ise sisteme erişmek.

ZDOOM’un dosyalarını bir USB belleğe aktaran Amerikalı genç, Görev Yöneticisi'ne ulaşmak için CTRL + ALT + DEL yaptığını ve explorer.exe'yi çalıştırmayı başardığını söyledi. Garip bir şifreleme sistemi ile karşılaştığını söyleyen Edgar, buna rağmen sisteme girebildiğini ve efsanevi oyunu yüklediğini belirtti. 

Doom'u bir yazar kasada çalışırken görmek etkileyici olsa da, efsanevi oyun geçmişte daha garip cihazlarda kendine yer bulmuştu. Porsche 911, Commodore 64, ATM, hesap makinesi ve iPod bu cihazlardan sadece bazıları. Şimdi soru şu: Sırada ne var?

Amerikalı gencin McDonalds'ın yazar kasasına Doom'u yüklediği anlar:

Kaynak : https://kotaku.com/guy-gets-doom-running-on-a-mcdonalds-cash-register-1838680691
44
12
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
12
4
1
0