Apple, macOS Catalina’yı Tanıttı: İşte Tüm Yenilikler

34
16
2
1
0
Apple, yeni iPad uygulamaları, yeni Mac uygulamaları, geliştiriciler için kolaylıklar ve daha birçok yenilikle birlikte yeni macOS Catalina’yı tanıttı.

Apple'ın WWDC 2019 lansmanında tanıttığı macOS’un yeni sürümünün adı ‘Catalina’ olacak. Lansmanda yeni macOS’ta eski iTunes yerine geçecek Apple Müzik, Podcasts ve Apple TV uygulamaları tanıtıldı. İçeriğini bildiğiniz ancak ismini bilmediğiniz bir podcast'i aratırken makine öğrenimi sayesinde sadece içeriği aratarak bütün podcast'i bulabileceksiniz. Apple Music ise iTunes’un neredeyse tıpatıp aynısı diyebiliriz. Apple TV uygulaması 4K HDR oynatımı destekleyecek ve ses kalitesi de Dolby Vision ve Dolby Atmos tarafından sağlanacak.

Yeni macOS sürümünde en ilgi çekici özelliklerden biri de iPad desteğinin artırılması oldu. 'Catalyst' olarak adlandırılan bu projede geliştiriciler, iPad uygulamalarını çok daha kolay bir şekilde Mac’e entegre edebilecek.

Bir diğer iPad yeniliği ise Sidecar. Sidecar sayesinde uzun süredir bahsettiğimiz iPad’leri hârici ekran olarak kullanabilme özelliği eklendi.

Düşünceli bir yenilik olarak Apple, yeni sürüme ‘Sesli Kontrol’ isimli özelliği getirdi. Sesli kontrol özelliği sayesinde fiziksel engelleri olan insanlar, sadece sesleriyle hem iOS hem de macOS cihazlarını sesleri ile kontrol edebilecekler. Tabii bu özelliği herkes kullanabilir ancak en çok fiziksel engelli insanları mutlu edecek bir yenilik.

Catalina ile birlikte Find My uygulamasının da geldiğini görüyoruz. Find My, iPhone’umu bul ile Arkadaşlarımı Bul’un bir birleşimi olacak ve hem iOS hem de macOS’ta kullanılabilir olacak. Find My sayesinde cihazlarınız kapalı bile olsa gönderdikleri Bluetooth sinyalleri sayesinde cihazlarınıza her zaman erişim sağlayabileceksiniz.

Ayrıca T2 güvenlik çipi bulunan Mac’lere de Activation Lock isimli yeni bir özellik geliyor. Bunu iOS cihazlarda ki iCloud kilidi gibi düşünebilirsiniz.

Twitter, iOS uygulamasını Mac’e, Atlassian’da Jira iPad uygulamasını macOS Catalina’ya getirmeyi planlıyor.

Apple'ın lansmanına dair daha fazla bilgiden haberdar olmak için sitemizi anlık takipte kalmanızı öneririz zira elimizden geldiğince hızlı bir şekilde tüm yenilikleri sizlere aktarmaya çalışıyoruz :) 

34
16
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
16
2
1
0