macOS İçin Geliştirilen Edge'in Canary ve Dev Sürümleri Ortaya Çıktı

5
3
0
0
0
Microsoft'un macOS işletim sistemi geliştirdiği Edge tarayıcısının Canary ve Dev sürümleri, resmi duyurudan önce sızdırıldı.

Microsoft, geçtiğimiz yıl Edge tarayıcısının macOS cihazlara geleceğini açıklamış ancak ne zaman yayımlanacağını söylememişti. Chrome tabanlı Edge tarayıcısının Canary ve Dev (Geliştirici) sürümleri, Microsoft’un resmi duyurusundan önce sızdı ve şirketin sunucularından indirilebilir durumda.

Microsoft, dün gerçekleştirilen Build 2019 geliştirici konferansında, Edge tarayıcısının macOS sürümlerini kısaca göstermiş ancak çıkış tarihlerini vermemişti. The Verge’de yer alan habere göre, Walking Cat adlı bir Twitter kullanıcısı, Edge’in Canary ve Dev sürümlerinin indirme bağlantılarını sızdırdı.

Chromium tabanlı Edge sürümü, medya kontrolleriyle birlikte Touch Bar desteğini de kullanıcılarına sunacak. Yeni güvenlik kontrolü ve web üzerindeki metinleri ve görselleri kolayca toplamaya yarayan bir araç henüz Windows’dan macOS’a geçmedi ancak gelecekte macOS’a da gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

macOS kullanıcısıysanız ve bu yeni Edge tarayıcısını denemek istiyorsanız aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz. Tarayıcının Canary sürümü günlük güncellenirken, Dev sürümü haftalık olarak güncelleniyor.

Edge Canary'yi buradan, Edge Dev'i ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/05/07/microsoft-edge-macos/
5
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
0
0
0