Apple, macOS'un En Yeni Sürümü Catalina'yı İndirilebilir Hale Getirdi

15
5
1
1
0
Apple, bir süre önce işletim sisteminin en yeni sürümü olan Catalina'yı duyurmuştu. macOS'un en yeni sürümü Catalina, artık indirilebiliyor.

Apple'ın en yeni macOS sürümü Catalina indirilebilir olarak kullanıcılara sunuldu. Önce iPad için tasarlanıp daha sonra Mac'e aktarılan Catalyst uygulamaları, işletim sistemi dağıtımı tamamlanıncaya kadar denenemeyecek. Twitter, TripIt, Rosetta Stone, Post-It ve Asfalt 9 gibi bazı bilindik uygulamalarıysa hemen indirmeniz mümkün.

Oyunlardan bahsetmişken güncelleme, aynı zamanda Catalina beta kullanıcılarının Apple Arcade oyunlarını ilk kez oynayabilmelerine imkân veriyor. Mac'inizde bu oyunların nasıl çalacağını merak ediyorsanız birçok Arcade oyununun Xbox ve PlayStation kontrol cihazlarını desteklediğini hatırlatmakta fayda var. Bu sürümle birlikte Podcast uygulamasındaki bölümlerde avatarları görebileceksiniz. Apple ayrıca, bir iPad'i ikincil bir Mac ekranı olarak kullanmanıza izin veren özellik olan Sidecar'a bazı küçük eklemeler yaptığını söylüyor.

Güncellemede Apple TV+ da yer alacak:

apple tv plus

Güncelleme sonrası, tanıtım amaçlı olarak Apple TV+ servisini de göreceksiniz. Yayın servisi 1 Kasım'da yayın hayatına başlıyor. Ayda 4,99 dolar olan servis, yeni bir Mac, iPhone, iPad veya Apple TV satın alanlara bir yıl ücretsiz sunulacak.

Catalina önizlemesinin haziran ayında halka açılmasından bu yana bazı küçük revizyonlar yapıldı. Güncellemeyle gelen yenilikler, erken sürümdeki yazılımı kullanan ya da en azından hakkında bilgi sahibi olan kullanıcılara tanıdık gelecek. Kısacası güncelleme, genel olarak uygulamaları kapsayacak. Müzik, Podcast ve TV için bağımsız programlar, yeniden tasarlanmış Hatırlatıcılar uygulaması ve Notlar, Safari, Mail ve Fotoğraflar'daki yeni özellikler bunlardan bazıları olarak yer alıyor.

Bağlantı olmadan cihaz bulunmasını sağlayacak Find My uygulaması da geliyor:

find my

Cihazlarınızı hücresel bağlantısı olmayanlar da dâhil olmak üzere bir harita üzerinde görebileceğiniz "Find My" uygulaması da güncellemenin yeniliklerinden biri. Hücresel bir ağa bağlı olmayan dizüstü bilgisayar gibi cihazlar, kaybolduğunda farklı bir Apple cihazdan şifreli Bluetooth verisi alabilecek ve cihazın yeri tespit edilebilecek.

Ayrıca Ayarlar menüsünde iOS'ta zaten mevcut olan Screen Time seçeneklerini de bulabileceksiniz. Hareket engeli bulunan insanların kolayca kullanabilmesi için geliştirilmiş Sesli Kontrol özelliği de göze çarpıyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/07/macos-catalina-available-to-download-october-7/?guccounter=1
15
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
1
1
0