Madeni Paralar, Aşırı Isınan Dizüstü Bilgisayarları Soğutabilir mi?

0
0
0
0
0
Science Channel’ın haberine göre bakır oranı yüksek madeni paralarla bu mümkün olabilir.

Dizüstü bilgisayarların kullanıcılara yaşattığı en büyük dertlerden bir tanesi, hava şartlarına ya da kullanım şekline göre değişkenlik gösteren aşırı ısınmalarıdır. Science Channel, bu ısınmanın basit bir yöntemle minimum seviyeye indirilebileceğini iddia ediyor.

Haberin detaylarına baktığımızda bakır, dizüstü bilgisayarların yapıldığı birçok maddeden daha yüksek termal iletkenliğe sahip ve bu sebeple ürünün soğumasını daha kısa süre içerisinde gerçekleştirebiliyor. Süreyi belirleyen kriter ise madeni paraların içinde bulunan bakır miktarı. 

Ülkemizdeki madeni paraların yapısındaki elementlere baktığımızda bakırın en yoğun olduğu paralar, 1995 yılında üretilen 1000 lira ve öncesinde üretilen madeni paralara ait. (şuradan bakabilirsiniz) Günümüzde kullandığımız, bakırın en yoğun olduğu madeni paralar 50 kuruş ve 1 TL. (%79 oranında bulunuyor)

Eğer siz de bu iddianın doğruluk payının olup olmadığını merak ediyorsanız, aşağıdaki gibi dizüstü bilgisayarınızın üzerine alaşımında bakır elementinin yüksek olduğu madeni paraları koyarak bir deney yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0