Mahkemeden Asılsız BİMER İhbarına Emsal Niteliğinde Karar

72
19
8
4
2
İzmir'de eski ortağını asılsız olarak BİMER'e şikayet eden kişiye mahkeme 10 ay hapis cezası verdi. Karar, asılsız BİMER ihbarları için emsal teşkil edebilir.

İzmir’in Hatay semtinde bir güzellik salonu sahibi olan İ.O, bir zamanlar ortağı olan başka bir güzellik salonu sahibi B.B’yi ustalık belgesi bulunmadığı, sigortasız işçi çalıştırdığı, doktor bulundurulmadığı, lazer epilasyon, mezoterapi, leke tedavisi gibi deri altı işlemler yapıldığı gerekçesiyle Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayet etti.

Yetkililer tarafından yapılan denetimlerde güzellik salonunda yasal olmayan herhangi bir işlem tespit edilmedi. Kendisine iftira atıldığını öne süren B.B, denetimlerin çalışma özgürlüğünü kısıtladığı ve müşterilerini rahatsız ettiği gerekçesiyle İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulundu.

Mahkeme, eski ortağına iftira atan ve BİMER’e şikayet eden İ.O’ya 10 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin ardından açıklamalarda bulunan B.B’nin avukatı, söz konusu kararın emsal teşkil ettiğini dile getirerek, ‘’Anayasa’da garanti altına alınmış çalışma özgürlüğünü, BİMER’i aracı yaparak tehdit edenler bu kararla birlikte bir kez daha düşünmeli.’’ dedi.

Kaynak : http://www.diken.com.tr/emsal-karar-asilsiz-bimer-ihbarina-10-ay-hapis-cezasi/
72
19
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
72
19
8
4
2