Malezya’daki Son Erkek Sumatra Gergedanı da Öldü; Peki Bu Ne Anlam İfade Ediyor?

109
6
2
1
0
Malezya’daki son erkek Sumatra gergedanı 'Tam' öldü ve türünün geleceğini karanlıkta bıraktı.

Dünya üzerinde soyu tehlike altında olan binlerce tür var. Bu türlerden biri de Sumatra gergedanı. Bu gergedan türünün son erkek üyesi, Malezya’da hayata gözlerini yumdu. Reuters’in haberine göre 30 yaşındaki Tam adlı gergedan, 2008’de bulunduğundan beri Malezya’da, Borneo adasındaki bir vahşi yaşam koruma alanında bulunuyordu.

Gergedanın bakımını Borneo Gergedan Birliği adlı bir sivil toplum örgütü üstlenmişti. Bu kuruluşun amacı, yeterince üreme sağlayarak gergedanların soyununun tükenmesini engellemek.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF’ye göre Sumatra gergedanları, dünya üzerindeki en küçük gergedan türü ve Asya gergedanları arasında çift boynuzu olan tek tür. Genelde 35-40 yıl yaşayan bu canlılar, Borneo ve Sumatra adalarında bulunuyorlar.

Sumatra gergedanlarının doğal yaşamda artık bulunmadıkları, avlanma ve yaşam alanları azalması nedeniyle vahşi doğada soylarının tükendiği 2015’te açıklanmıştı. Şimdi Tam’in de ölümüyle beraber geriye bu canlılardan yalnızca bir tane, Iman adında bir dişi gergedan kalmış oldu.

Kaynak : https://mashable.com/article/last-male-sumatran-rhino-dies/
109
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
109
6
2
1
0