Mario Kart Tour, İlk Haftasında 90 Milyon İndirmeye Ulaştı

15
8
2
2
0
Mario Kart Tour, İlk Haftasında 90 Milyon İndirmeye Ulaştı
Nintendo’nun en sevilen oyunlarından olan Mario Kart, geçtiğimiz günlerde Android ve iOS platformlar için kullanıcılara sunulmuştu. Sensor Tower firmasına göre oyun ilk haftasında 90 milyon indirmeye ulaşmayı başardı.

Bir analiz firması olan Sensor Tower’a göre Mario Kart Tour, Nintendo’nun en büyük mobil oyun açılışını yapmayı başardı. Oyun, geçtiğimiz hafta yayınlanmasından sonra 90 milyon indirmeyi aştı ve önceki tüm Nintendo mobil oyunlarını gerisinde bırakmayı başardı.

Sensor Tower’ın verilerine göre Animal Crossing: Pocket Camp ilk haftasında 14,3 milyon indirmeye sahipken Super Mario Run 13 milyon indirmeye Fire Emblem Heroes ise 8,1 milyon indirmeye sahipti. Dolayısıyla Mario Kart Tour’un oldukça büyük bir başarının altına imza attığını söylemek gerekiyor.

Platformlara göre indirme sayısı

Oyun, iOS platformunda 36,5 milyon indirmeye Android platformunda ise 53,5 milyon indirmeye sahip. iOS’taki indirme sayısı daha az olsa da buradaki oyuncular daha fazla parça harcıyor. Nintendo, iOS platformundan 9,6 milyon dolar kazanırken Android’den 3,1 milyon dolar kazandı. Şirket, toplamda 12,7 milyon dolarlık bir gelir elde etti.

Tabii bu rakamların resmi kaynaktan gelmediğini hatırlatmakta fayda var. Sensor Tower, bu verileri nasıl edindiğini de tam olarak açıklamadı. Örneğin firma, Mario Kart Tour’un ilk 24 saatte 20 milyon indirmeye ulaştığını açıklarken bir diğer analiz firması olan Apptopia, aynı süre zarfında oyunun 10 milyon indirmeye ulaştığını iddia etmişti.

Oyun, çıkışından bu yana mikro ödemeler ve aylık 6,49 dolarlık Gold Pass abonelik fiyatıyla eleştiri oklarının da hedefi oldu. Peki siz Mario Kart Tour hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/10/03/mario-kart-tour-90-million-downloads/
15
8
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
15
8
2
2
0