Ünlü Markaları Karikatüre Dönüştüren Türk İllüstratörün Muhteşem Çalışmaları

79
8
6
5
3
Birbirinden güzel çizimleriyle ünlü markalara adeta hayat katan Türk illüstratörden gelen 20 harika çalışma, sanat ve yemek severlerin beğenisini kazandı.

Ülker adında bir Türk illüstratör, hepimizin severek yediği atıştırmalık ve yiyecek markaları için yaptığı çalışmalarla oldukça fazla beğeni kazandı. Kendine Lyra diye hitap edilmesini tercih eden Ülker, normal hayatında İstanbul’da çocuk ve yetişkin psikiyatri uzmanı olarak çalışıyor. İş saatlerinin hemen ardından da içindeki sanatçı ruhu ortaya çıkıyor.

Lyra, kendisini rahatlatan üç şeyin olduğundan bahsediyor; çizim yapmak, yemek yapmak ve yemek yemek. Sanat aşkıyla yaptığı çizimlerini oldukça zorlu olduğunu düşündüğü bir alanda değerlendirmek isteyen Lyra, karikatür çizimlerini gerçekleştirmenin ilk adımlarını atmaya başladı. Lyra, sevdiği iki şeyi birleştirerek, yani yemek ve sanat, bu projenin oldukça zevkli olacağını düşünmüş. Nitekim öyle de olmuş.

1- Starbucks 

starbucks

Tabii, çalışmalara başlamadan önce Lyra’nın birtakım araştırmalar yapması gerekiyordu. Üzerinde çalışacağı atıştırmalık markalarının çıkış hikayesi ve üretim süreci, tasarımının yönünü belirleyecekti. Ayrıca insanların, kendi bulundukları bölgelerdeki popüler atıştırmalık markalarıyla ilgili paylaştığı bilgiler de Lyra’nın çok daha fazla şey keşfetmesinde rol oynadı. 

Lyra, genel olarak bu projenin oldukça eğlenceli ve zaman zaman ağız sulandırıcı bir deneyim olduğunu söylüyor. Araştırmalarında karşısına çıkan yemek fotoğrafları da iştahını oldukça açmış olmalı.

2- Nesquik

nesquik

Akıl sağlığı konusunda uzman olan Lyra, sanatın ruh ve akıl sağlımız için olan önemine özellikle dikkat çekmek istiyor. Sanat adına yaptığımız etkinliklerin kusursuz olmasına gerek olmadığını ve içimizden gelerek yaptığımız en ufak şeyin bile günümüzü daha parlak, daha anlamlı bir hale getirebileceğini söylüyor.  

Lyra, sanat ve yemek sevgisini birleştirerek yarattığı bu şahane çizimlere yenilerini ekleyeceğinden de bahsediyor.

Yani, yakın zamanlarda diyete başladıysanız veya şimdiden yaz vücudunu elde etmek için spor salonlarına kaydolduysanız, çizimlere göz atarken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü çizimler birbirinden güzel olduğu gibi aynı zamanda birbirinden iştah açıcı

Sanatçının diğer eseleriyse şu şekilde:

3- Matcha KikKat 

kitkat

4- Oreo 

oreo

5- Sushi

sushi

6- Spaghetti

spaghetti

7- Pizza 

pizza

8- Peach Coke

peach coke

9- Doritos

doritos

10- Skittles 

skittles

11- Ice Cream

ice cream

12- Tempura Ramen 

tempura ramen

13- Strawberry Pocky 

strawberry pocky

14- Strawberry Shortcake

strawberry shortcake

15- Sour Patch Kids

sour patch kids

16- Airheads 

airheads

17- Dango

dango

18- Boba Tea

bubble milk tea

19- Churros

churros

20- Haribo

haribo

Kaynak : https://www.boredpanda.com/illustrations-food-snacks-as-cute-characters-lyra-art/
79
8
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
79
8
6
5
3