Mars’ın Yüzeyinde ‘Bir Şey’ Bulan NASA, Ne Olduğunu Perşembe Günü Açıklayacak

34
9
3
3
0
Uzun bir süredir Kızıl Gezegen’in yüzeyinde araştırmalar yapan Curiosity aracı, önemli bulgulara erişti. NASA, bu 7 Haziran Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısıyla Mars hakkında açıklama yapacağı duyurdu.

Mars, insanlığın en çok merak ettiği gezegenlerin başında geliyor. Gezegendeki olası yaşam ihtimallerinin hiçbir zaman gündemden düşmemesi, NASA’nın yüzeyinde yaptığı uzun süreli çalışmaları nedeniyle merakları artırmış durumda. Kızıl Gezegen’de yürüttüğü son çalışmalarla önemli bulgulara erişen Curiosity aracının verileri analiz edildi.

Geçtiğimiz Mart ayında Mars’taki 2000 günü, yani Dünya’ya kıyasla 2054. gününü dolduran araç, yüzeyin çeşitli noktalarında sondaj çalışmaları da yapıyor. Küçük bir alanda yaptığı turlarına devam ederken aracın çeşitli bilimsel deneyler yaptığı da belirtiliyor.


Curiosity'nin Mars'tan 2014 yılında gönderdiği özçekim

NASA’nin Curiosity görevinde her şeyin yolunda gittiğini söylemesi, uzay ajansının oldukça önemli verilere ulaşmak yönündeki dirayetini gösteriyor. Sondaj tekniği ile ulaşılan bu veriler, 7 Haziran Perşembe günü TSİ 21.00’da basın toplantısıyla dünya kamuoyuna açıklanacak. 

NASA’nın basın etkinliği, ajansın YouTube sayfasından canlı olarak yayınlanacak. 

Curiosity aracının bulguları hakkında şu ana kadar ser verip sır vermeyen uzay ajansı, aracın gezegen yüzeyindeki görev süresiyle ilgili de bazı bilgiler paylaşacak. Yayın ve etkinlik sırasında soruların cevaplanması adına bilim insanları da katkı sağlayacaklar. 

NASA'nın Maryland'da bulunan Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde görevli Güneş Sistemi Keşif Bölümü Başkanı Paul Mahaffy, aynı merkezdeki araştırma uzmanı Jen Eigenbrode ve Kaliforniya’daki Mars Bilim Laboratuvar’ı proje yöneticisi Chris Webster, kurum adına söz konusu açıklamarı yapmaya hazırlanıyorlar.

Daha önceki yıllarda NASA, Mars’ta su bulduğunu ve gezegenin potansiyel olarak yaşanabilir olduğunu da benzer basın toplantılarında açıklamıştı. Buradan hareketle, herkesin beklediği bazı sorulara ilişkin cevapların 7 Haziran Perşembe günü cevap bulacağını umuyoruz. Yine de olası bir yabancı yaşam izlerinin bulunmadığına dair söylentiler var. Bu nedenle beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyor. 

NASA’nın açıklamalarını anlık olarak size aktarıyor olacağız, takipte kalın.

Kaynak : http://bgr.com/2018/06/05/nasa-mars-conference-press-event-2018/
34
9
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
34
9
3
3
0