Yeni Bulunan Buz Kütlesiyle Mars'ta Tarımcılık ve Madencilik Yapılabilecek

1
0
0
0
0
Yeni Bulunan Buz Kütlesiyle Mars'ta Tarımcılık ve Madencilik Yapılabilecek
NASA yaptığı araştırmalar sonucunda Mars'ta kutup bölgelerinin dışında büyük bir buz kütlesi bulundu. Bu buz kütlesi insanların Mars'a yerleşmesi konusunda da yeni umutlar doğuruyor.

Uzun süredir SpaceX gibi şirketler insanların Mars'a yerleşmesi için önemli planlar üzerine çalışırken ve 2030 yılına doğru Mars'a yolculuğun başlamasını kurgularken Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars ile ilgili önemli bir keşif yaptı.

Daha önceden Mars'ta buz kütlelerinin olduğu ancak bu buz kütlelerinin genel olarak kutup bölgelerinde bulunduğu biliniyordu. NASA yaptığı keşifle birlikte kutup bölgesi sayılmayan bir bölgede de buz kütlesine rastladı. Mars'ta rastlanan bu yeni buz kütlesi, Mars'taki su ihtiyaçlarının giderilmesi için tahmin edilenden daha fazla kaynak olduğunu gösteriyor.

Mars'ta tarım ve madencilik yapılabilir

İnsanlar hayatlarını sürdürmenin yanı sıra tarımcılık ve madencilik gibi konularda da su kaynaklarına önemli miktarda ihtiyaç duyuyor. NASA tarafından aktarılana göre eğer bu buz kütleleri su oluşumuna fayda sağlarsa Mars'ta kurulan kolonilerde yaşayan insanlar tarımcılık hatta madencilik faaliyetlerini Mars'ta yürütebilecek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0