Mars'a Gidince Yaşayacağımız Ev Dünya'da Sergilendi

3
1
0
0
0
National Geographic, Londra'da düzenlediği sergide insanların Mars'ta yaşayacağı evin konseptini sergiledi.

İnsanların Mars'ta yaşaması ve koloni kurması gibi planlar son günlerde oldukça gündeme geliyor. Uzaya yerleşme konusunda "çılgın" projenin sahibi Elon Musk'ın şirketi SpaceX ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) önderliğinde yürütülen Mars'ta kolonileşme planları insanların orada nasıl bir yerde yaşayacağı sorusunu akıllara getirdi.

Herkes Mars'ta bilim - kurgu filmlerini aratmayan olağanüstü şehirlerin kurulacağını hayal ederken National Geographic, Londra'daki sergisinde Mars'ta insanların yaşayacağı evin konseptini yaptı. Basit bir taştan eve benzeyen bu konseptin içinde olağanüstü teknolojiler barınsa da bu evin dış görünümü biraz hayal kırıklığı yaratabilir.

Neden küçük ve taştan bir ev?

Açıkçası herkes ihtişamlı bir ev beklerken National Geographic, konsept olarak Londra'da sunduğu bu evin küçük boyutuyla güvenli olduğunu, tüm bağlantılarını yer altından sağladığını ve Mars'ın doğasıyla ayak uydurarak ilk etapta bu gezegene zarar vermeyecek bir ev olduğunu savunuyor. Ayrıca bu konsepte tüm eşyalar binanın içinde gömülü geliyor ve ev tam anlamıyla bir araç haline dönüşüyor.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0