Mars Yüzeyindeki Kara Örümceklerin Yeni Görseli Yayınlandı

67
13
5
4
3
Mars üzerinde yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. NASA tarafından yapılan bir araştırma sonucunda Mars'ta kara örümceklere benzeyen oluşumlar olduğu düşünülüyor.

Her geçen gün Mars üzerinde yapılan çalışmalara bir yenisi ekleniyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars yüzeyinde tespit edilen ve Araneiform adı verilen ilginç bazı oluşumlar olduğu ortaya çıktı. Bu ilginç oluşumların yeni görüntüsünü almayı başaran NASA, ilginç tespitlerde de bulundu.

İlkbaharın gelişinin Mars’ın güney kutbunda bazı ilginç etkileri oluyor. Karbondioksit, buz tabakasını kırıyor ve atmosfere sızmaya başlıyor. Bu sızıntı sürecinde çıkan deliklerin etrafına ise kara tozlar inmeye başlıyor. Bilim insanları yaşanan bu süreci oldukça farklı bir şekilde yorumladı. Bu görüntüyü buzdan yapılmış ağlar üzerinde duran kara örümceklere benzettiklerini açıkladılar.

Mars'a koloni kurmak için çalışmalarını yürüten NASA, kızıl gezegenin üzerinde olan hemen hemen her olayı dikkatlice gözlemliyor. Bu gözlemler sonucunda önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde Mars'a ilk insanın ulaştırılması bekleniyor.

67
13
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
67
13
5
4
3