Ünlü Yönetmen Martin Scorsese: Marvel Filmleri Sinema Değil

44
12
10
2
0
Hollywood’un en başarılı yapımcı ve yönetmenlerinden biri olan Martin Scorsese, Marvel filmlerinin sinemadan daha çok oyun gibi göründüğünü söyledi.

Şu sıralar Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi veteran aktörleri bir araya getiren Netflix orijinal filmi The Irishman ile gündemde olan usta yönetmen Martin Scorsese, Marvel Sinematik Evreni (MCU) ile ilgili çok tartışılacak ifadelerde bulundu. 

Ünlü sinema dergisi Empire’a konuşan Scorsese, Marvel filmlerinin sinema olmadığını söyledi. Geçmişte Goodfellas, Taxi Driver ve The Departed gibi pek çok başarılı yapıma imza atan usta isim, MCU filmlerinin gerçek bir insan dramından daha çok video oyunu gibi göründüğünü dile getirdi.

Martin Scorsese

Marvel filmlerini izlemeye çalıştığını; ancak bunda başarısız olduğunu ifade eden Scorsese, “Denedim biliyor musun? Ama bu sinema değil. Dürüst olmak gerekirse, işini en iyi şekilde yapan oyunculara rağmen, süper kahramanları düşünebileceğim tek yer tema parkları olsa gerek” dedi.

Scorsese, Marvel filmlerinin duygusal ve psikolojik deneyimleri başka bir insana aktarmaya çalışan ‘insan sineması’ndan çok uzak olduğunu söylüyor. 

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Haziran 2018’de Hollywood Reporter’a verdiği röportajda, Marvel filmlerinin Oscar alamaması hakkında konuşmuştu. Bir salon dolusu heyecanlı hayranı ödül kazanmaya tercih edeceğini söyleyen Feige, “Belki görsel efektleri, uçan insanları, uzay gemilerini veya milyar dolarlık hasılatları görmezden gelmek kolay olabilir. Çünkü bir bakıma zaten ödüllendirilmiş oluyorsunuz. Alfred Hitchcock asla en iyi yönetmen ödülünü kazanamadı. Dolayısıyla ödül kazanmak güzel olabilir; ancak her şey demek değil” ifadelerini kullanmıştı. 

black panther

Hatırlayacağınız üzere, Ryan Coogler’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Marvel’ın ilk siyahi süper kahraman filmi Black Panther, ‘En İyi Film Müziği’, 'En İyi Kostüm Tasarımı’ ve ‘En İyi Yapım Tasarımı’ olmak üzere üç Oscar alarak, Marvel’ın makus kaderini değiştirmişti.

Son olarak, Scorsese’nin yeni filmi The Irishman’in 1 Kasım’da vizyona gireceğini, 27 Kasım’da ise Netflix’te yayınlanacağını söyleyerek haberimizi noktalayalım. 

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/10/03/marvel-movies-not-cinema-martin-scorsese-the-irishman/
44
12
10
2
0
Emoji İle Tepki Ver
44
12
10
2
0