Marvel’in Phase 4 İçin 5 Yıllık Planı Belli Oldu (X-Men Detayı Üzdü)

30
2
2
1
1
Marvel’in sinematik evreni, bir sonraki faza hazırlanıyor. Bu dönemde X-Men’i beyaz perdede görmemiz ne yazık ki pek mümkün değil.

Disney’in Fox’u satın alması sonrası, Fox bünyesinde bulunan Marvel kahramanlarının hakları da Marvel Studios’a döndü. Bu karakterlerin içinde X-Men ve Fantastic Four yer alıyor. Anlaşmanın başından beri X-Men’in MCU’ya dahil olması fikri hayranları fazlasıyla heyecanlandırmıştı.

22 filmin ardından Marvel evreninde ilk üç phase bitmiş olacak ve sıra Phase 4 olarak adlandırılan döneme gelecek. 11 yıllık macera Avengers: Endgame ile sona erecek. Yeni bölümde yeni kahramanlar hikayeye girerken eski kahramanların bir kısmıyla da vedalaşacağız.

X-Men konusunda ise Kevin Feige, “Biraz zaman alacak” diyor. Karakterlerin eve dönmüş olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Feige, “Bu daha başlangıç ve üzerinde çalıştığımız beş yıllık bir plan var. Her şey belirlenmeden önce üstünde çalışıyoruz.” diyor. X-Men’in ne zaman, nasıl beyaz perdede karşımıza çıkacağı konusunda bir şey bilinmediğini söyleyen Feige, bunun zaman alacağını belirtiyor.

Feige, önümüzdeki beş yıl üzerine bir şeyler inşa edecekleri sayfayı “elmayla elma değil” diyerek tanımlıyor. O’na göre iki dönem çok farklı olacak ancak ana mentalite aynı olacak. Kendilerine “İnsanların zaten tanıdığı ve özel olarak sevdiği karakterlerle şaşırtıcı, farklı hikayeler anlatmaya nasıl devam edebiliriz?” sorusunu sorduklarını belirten Feige, bu konuda pek çok fikirleri ve halihazırda gerçekleştirilmeye başlamış planları olduğunu belirtiyor. Çizgi roman hayranlarının bile çok az bildikleri, az duydukları karakterleri hikayeye nasıl sokacaklarını düşündüklerini ve bu durumun onları heyecanlandırdığını söylüyor.

Buradan yola çıkarak Feige’nin tanıdık, bildik karakterler olarak Black Widow, Black Panther 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Doctor Strange 2 filmlerine gönderme yaptığını söylemek mümkün. Az bilinen karakterler ise The Eternals ve Shang-Chi’ye işaret ediyor olabilir. Öte yandan ortalıkta X-Men’e dair bir şey gözükmüyor.

Marvel, uzun süreli planlarını yavaş yavaş harekete geçirmesiyle biliniyor. Thanos ilk olarak 2012’de görülmüştü ve Spider-Man, Captain America: Civil War’a son anda dahil olmuştu. MCU için uygun X-Men hikayeleri ve uygun X-Men’ler bulunana kadar epey vakit geçecek gibi gözüküyor.

Marvel Sinematik Evreni’nde ilk 3 Phase’in hikayelerini bağlayacak olan Avengers: Endgame, 25 Nisan’da gösterime girecek. Siz daha sonraki Marvel filmlerinde hangi karakterleri görmek istiyorsunuz? 

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/marvel-studios-has-a-5-year-phase-4-plan-that-probably-1833888644
30
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
2
2
1
1