Masaüstü ve iOS Cihazınızda Chrome'un Yeni Tasarımını Nasıl Deneyebilirsiniz?

22
16
8
5
3
Chrome, kullanıcıların çok daha keyif alacağı ve göze hoş gelen Material Design tasarımını Chrome 68 ile birlikte yayınladı. Peki Chrome'un yeni tasarımını nasıl kullanabilirsiniz?

Dünyanın en çok tercih edilen web tarayıcısı olmaya devam eden Chrome, tarayıcıya getirdiği özelliklerle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken tasarım değişiklikleriyle de daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için elinden geleni yapıyor.

Google’ın üzerinde birkaç aydır çalıştığı Material Design (Materyal Tasarım), Chrome 68 ile birlikte hem PC hem de iOS cihazlar için kullanıma sunuldu. Eskisine göre çok daha oval hatlara sahip yeni Chrome tasarımını ne yazık ki şu an için Android’de kullanamıyorsunuz.

Material Design ile birlikte Chrome, çok daha modern bir görünüme kavuşmuş oluyor. Beyaz rengin ön plana çıktığı tasarımda adres çubuğu ve sekmelerin yuvarlak hatlara sahip olması da gözden kaçmıyor. Chrome’un masaüstü versiyonunda yeni tasarımı denemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. (Koyu puntolarla yazılan alanı kopyalayarak adres çubuğuna yapıştırınız.)

Masaüstü için:

  • chrome://flags/#top-chrome-md sayfasını açın.
  • ‘UI Layout for the browser’s top chrome’ seçeneğini default’tan refresh’e getirin.
  • Tarayıcınızı yeniden başlatın ve değişiklikleri görün.

iOS için:

  • chrome://flags/#top-chrome-md sayfasını açın.
  • UI Refresh Phase 1 seçeneğini ‘enabled’ yapın.
  • Tarayıcıyı yeniden başlatın ve değişiklikleri görün.
Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/26/17616112/how-to-chrome-material-design-refresh
22
16
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
22
16
8
5
3