Matematikçi Simpson: İnsanlığın 1 Yıl İçinde Yok Olma Olasılığı 500’de 1

0
0
0
0
0
Matematikçi Simpson: İnsanlığın 1 Yıl İçinde Yok Olma Olasılığı 500’de 1
Barcelona Üniversitesi’nde matematikçi olan Dr. Fergus Simpson, insanlığın bir yıl içinde yok olma olasılığını 500’de 1 olarak açıkladı.

Dünya üzerinde bu zamana kadar 100 milyar civarında insanın doğduğunu ve insanlık tarihinin yok olana kadar en az bu kadar insanın daha doğacağını söyleyen Dr. Simpson, insanlığın 22. yüzyılı görememe olasılığını ise %13 olarak açıkladı. 5 milyar içerisinde zaten tamamen yok olacağımızı bildiklerini söyleyen Dr. Simpson, “Bunu biraz depresif buluyorum. Ancak kozmoloji bilgime bakarak zaten 5 milyar yıl içinde kesinlikle yok olacağımızı biliyorum. İnsanlığın varlığı sonu olan bir durum” dedi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘Yaşayan Gezegen’ raporunda da 2020 yılına kadar dünya üzerindeki omurgalı canlıların 3’te 2’sinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığı açıklanmıştı. Aynı rapora göre yaban hayatı nüfusunun her yıl %2 oranında azaldığını söyleyen WWF Bilim Dairesi Başkanı Mike Barrnett, “Eğer her şey çok normalmiş gibi yola devam edersek yaban hayatı nüfusunda dramatik bir düşüş göreceğiz. Şu an öyle bir noktaya geldik ki artık bazı alışkanlıkları değiştirmeme lüksümüz yok. Artık üzerimize düşen yarattığımız tahribatı asgari düzeye indirmek” ifadelerini kullandı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0