Mazda'nın Ön Camı ve Tavanı Bulunmayan Konsept Otomobili

1
0
0
0
0
Mazda, mevcut modellerinde basitleştirme ve hafifleştirme uygulamasına giderek tasarladığı iki konsept aracını önümüzdeki hafta düzenlenecek olan SEMA otomobil fuarında sergileyecek.

ABD’de her yıl düzenlenen ve genelde firmaların konsept otomobillerini ya da mevcut modellerinin geliştirilmiş versiyonlarını sergiledikleri SEMA isimli otomobil fuarı gelecek hafta gelecek hafta düzenlenecek. Mazda da, MX-5 Miata modelini temel alan iki farklı konsept otomobiliyle fuara katılmayı planlıyor.

MX-5 Speedster’ın ön camının ve açılabilir tavanının kaldırılmasıyla yaklaşık 114 kg hafifleyen ilk konsept, kullanılan ince yapılı ve beyaz boyanın yanında uygulanan kimi diğer kaporta işlemleri sayesinde bir 45 kilogramlık bir avantaj daha yakalamış.

Bir diğer konseptte ise kullanılan yarı-mat siyah boyanın yanı sıra, MX-5 Cup yarış otomobilinden alınan ataptif süspansiyon sistemi dikkat çekiyor. Diğer aracın aksine hard-top tavanla tasarlanmış olan model, daha kompakt bir görünüme sahip. 

Konsept modellerinde, ağırlık düşürmek ve süspansiyon sertleştirerek sportif performans ortaya koymayı amaçladığı belli olan Mazda, hiç kuşkusuz bu performansı Kaliforniya’da bulunan dizayn ekibine borçlu.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/mazdas-mx-5-sema-concepts-simplify-and-add-lightness/#ftag=CAD590a51e
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0