McAfee Sert Uyardı: İnternetteki Sahte Fortnite Uygulamalarına Dikkat Edin

24
3
2
1
0
Epic Games tarafından piyasaya sürülen ve kısa sürede milyonlarca oyuncu kazanan Fortnite’ın henüz bir Android uygulaması bulunmuyor. Rakibi PUBG’nin kısa süre önce yayınladıkları mobil versiyondan esinlenen korsanlar, bilgilerinizi çalmak için sahte mobil Fortnite sürümlerini yayıyorlar.

Bilgisayar korsanları, internette çok sık tıklanan konu başlıklarına bayılırlar. Son dönemin trendleri arasında bulunan Fortnite ise korsanlar için ciddi bir kaynak oldu. İnternet ortamında oyunun henüz piyasaya bile sürüleceği kesinleşmeyen Android sürümlerine (.apk) ilişkin dosyalar cirit atıyor. Hatta bu dosyalar YouTube, Google, Haritalar aramalarıyla bile ulaşılabiliyor. Sahte uygulamaların amacı ise kullanıcı verilerini, fotoğrafları ve kredi kartı bilgilerini ele geçirmek. 

Siber güvenlik firması olan McAfee ise internet kullanıcılarının durumun farkına varmaları için bir dizi açıklamada bulundu. 

McAfee, söz konusu sahte oyunların tıpkı Fortnite gibi açıkldıklarını, orijinal müziklerini de kullandıklarını belirtiyorlar. YouTube üzerinde altındaki açıklamaya sahte uygulamaların indirme linkleri koyulmuş binlerce video bulunuyor. Bu videolar da Epic Games tarafından yayınlanan videolar olduğu için kullanıcılar güven sorununu göz ardı ederek bağlantılara tıklıyorlar. Sahte bir uygulamanın .APK dosyası Android cihazlara kurulduktan sonra ise bilgi sızdırma süreci başlıyor.  

Çoğu sahte Fortnite uygulaması, kullanıcılardan mobil doğrulama da istiyor. Onay verildiği anda bir bot yazılımı kurup kurmadıkları anlaşılamıyor. Kullanıcı bir internet sitesine doğrulama için yönlendiriliyor. Süreç pek çok koldan desteklenerek kullanıcının neredeyse bütün bilgileri çalınıyor. 

McAfee, Fortnite’ın bu konuda bir istisna olmadığını hatırlatarak, resmi kaynaklar tarafından doğrulanmayan uygulamaların indirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Uygulamalar için en uygun kaynaklar hala uygulama mağazaları. Bu nedenle eğer aradığınız uygulama mağaza üzerinde yayında değilse indirmemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca eğer mağaza uygulamalarının .apk dosyalarını indirmek istiyorsanız, Fobito gibi resmi kaynakları kullanmanız yararınıza olacaktır. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/games/news/fake-fortnite-android-apps-scamming-users-via-youtube-mcafee-1875242
24
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
1
0