McDonald's Sıra Beklemeden Sipariş Vermeye Yarayan Mobil Ödeme Sistemine Geçiş Yapacak

0
0
0
0
0
McDonald's Sıra Beklemeden Sipariş Vermeye Yarayan Mobil Ödeme Sistemine Geçiş Yapacak
McDonald's restoranlarında müşteriler kasada sipariş sırası beklemeden akıllı telefonları üzerinden sipariş verebilecek ve ödeme yapabilecek.

Daha önce gıda alanında özellikle self servis mantığıyla çalışan restoranların kasalardaki sipariş yoğunluğunu azaltmak için mobil ödeme sistemine geçiş yapmaya başladığı haberlerini duymuştuk. Şimdi de dünyanın en popüler fast-food zincirlerinden Mc Donald's mobil ödeme sistemine geçmeye hazırlanıyor.

Yeni mobil ödeme sistemiyle birlikte Mc Donald's restoranlarına giden müşteriler masalarına oturarak siparişlerini akıllı telefonlarından verecek, ödemeyi telefonlarından yapacak ve siparişleri hazır olduğunda kasaya giderek siparişlerini alacak.

Bu yöntemin restoranların kasasında yaşanan yoğunluğu azaltması da beklenirken aynı zamanda hem sipariş süresinin hızlanması hem de siparişlerin daha detaylı verilmesi konusunda müşterilere yardımcı olacağı söyleniyor. Aslında bazı ülkelerdeki Mc Donald's restoranlarında bir otomat üzerinden benzer bir şekilde sipariş verilebiliyor ancak gerek ödeme gerekse oluşan yoğunluk açısından mobil sisteme geçilmesi daha avantajlı.

Söylenene göre bu yöntem ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde test edilirken önümüzdeki yıl Avusturalya, Kanada, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde uygulanmaya başlanacak. 2018 yılı itibariyle ise 25.000 Mc Donald's restoranının bu uygulamaya geçeceği söyleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0