McDonald's, Siparişleri Hızlandırmak İçin Bir Yapay Zeka Teknolojisi Satın Aldı

14
4
3
1
0
Önde gelen gıda zincirlerinden olan McDonald's, bu sabah yaptığı bir açıklamayla siparişleri hızlandırmak, işlem karmaşasını ve yoğunluğu azaltmak için ses tabanlı bir yapay zeka teknolojisi satın aldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük hazır yiyecek zincirlerinden biri olan McDonald’s, bir süredir farklı yatırımların özellikle de yapay zeka yatırımlarının üzerinde duruyordu. Bu kapsamda da geçtiğimiz aylarda bir teknoloji şirketi olan Dynamic Yields’i satın almıştı.

Bu kapsamda dev hamburger imparatorluğu, salı günü yaptığı bir açıklamada, ses tabanlı yapay zeka teknolojisinde uzmanlaşmış bir girişim olan Apprente'yi devralmayı planladığını açıklamıştı. Şirket, yeni yapay zeka teknolojisinin, “daha hızlı, daha basit ve daha doğru“ sipariş almaya olanak sağlayacağını belirtiyor.

McDonald’s, teknoloji şirketi Dynamic Yield’i satın almak için 300 milyon dolar ödemişti:

McDonald's Yapay Zeka

McDonald's’ın, Apprente için ne kadar ödediği bilinmiyor ancak şirket, geçtiğimiz aylarda satın aldığı şirket Dynamic Yield için 300 milyon dolar civarında bir para ödemişti. Apprente teknolojisi, genel olarak sesle çalışan müşteri hizmetlerine çalışmaya odaklı olduğu için, bu satın alımın McDonald’s tarafından gerçekleştirilmesi oldukça makul gözüküyor.

Bir yiyecek zincirinin teknoloji girişimleriyle uğraşması oldukça saçma gözükebilir. Fakat şirketin son birkaç yılda yaptığı teknoloji yatırımlarına bakarsak, şirketin, bu yatırımlardan oldukça sağlam bir geri dönüş aldığını söyleyebiliriz. Hatta bu kapsamda şirket, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, her çeyrekte restoranlarına 1000 Kiosk eklemeyi planladığını söylemişti.

McDonald's Kiosk

Yaklaşık 38.000 satış noktasından her gün yaklaşık 68 milyon müşteriye hizmet veren McDonald’s, bu yeni teknoloji ile birlikte, işlem karmaşasını ve kasa sırası beklemeyi azaltmayı, müşterilere daha özel bir hizmet vermeyi hedefliyor. Tabii ki gelirlerindeki artış da bu adımın atılmasının bir başka nedeni diyebiliriz.

Birden fazla dilde ses tabanlı siparişi otomatikleştirebilen ve yapay zeka destekli bir konuşma ajansı olan Apprente, şimdilik belirli bölgelerde kullanılmaya başlandı. McDonalds’ın, yakında bu  teknolojiyi tüm restoranlarında kullanması bekleniyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/mcdonalds-apprente-voice-ai-tech/
14
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
1
0