MEB, Bu Sene Dağıtılacak Kitapların Arkasına Kare Kod Yerleştirecek

52
15
7
4
3
9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde yaklaşık 18 milyon öğrenciye dağıtılacak 145 milyonu aşkın ders kitabının arka kapaklarında kare kod bulunacak. Öğrenciler ve öğretmenler bu kare kod sayesinde Eğitim Bilişim Ağı’na yönlendirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 9 Eylül tarihinde başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere verilecek 145 milyondan fazla ders kitabının arka kapağına kare kod ekledi. Öğrenciler bu kare kodu kullanarak direkt olarak Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) yönlendirilecek.

İlk, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci iki hafta sonra 2019-2020 eğitim öğretim dönemine başlayacak. MEB ayrıca bu sene dağıtacağı kitaplarda sıfır atık bilincini artırmak için plastik poşetler kullanmayacak.

Kare kod ne işe yarayacak?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)

Bu sene dağıtılacak ders kitaplarının arka kapağında yer alacak kare kod ile birlikte hem öğrenci hem de öğretmenler kitapların dijital sürümlerinin bulunduğu Eğitim Bilişim Ağı’ndaki ders alanına kolayca erişebilecek.

Öğrenciler ve öğretmenler, akıllı telefonlarındaki kod okuyuculara bu kare kodunu okuttuklarında EBA’nın mobil uygulamasına yönlendirilecek ve söz konusu ders alanına direkt olarak erişebilecek.

Eğitim Bilişim Ağı nedir?

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak nitelendirilen EBA; sınıf düzeylerine göre ayarlanmış, çeşitli incelemelerden geçirilmiş e-içerikler sunuyor.

EBA’nın resmi sitesinde ise bu platform şöyle tanımlanıyor:

“Sosyal bir platform olan EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireyler Türkiye’nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalayacaktır. EBA’da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.”

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/egitim/146-milyon-ders-kitabi-kare-kod-ile-ebaya-baglandi/1570312#
52
15
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
52
15
7
4
3