MEB, Yeni Bir Dijital İçerik Platformu Üzerine Çalışıyor

48
22
7
3
0
Son yıllarda yapılan çalışmalarla eğitim materyallerini dijitalleştirme işlemlerinde büyük yol kat eden Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir dijital içerik platformu için çalışmalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, yeni platformun Eylül ayında hizmete gereceğini açıkladı.

Akıllı tahtalar, tabletler ve elektronik kitaplarla son yıllarda eğitim alanındaki tüm materyalleri dijital bir dönüşüme dâhil eden Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de bu alanda yeni bir hedef belirledi. Bursa'da düzenlenen bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, yeni bir ekosistem yaklaşımı benimsediklerini belirtti.

Benimsenen ekosistem yaklaşımının yalnızca kamu, bakanlık, öğretmenler, özel sektör gibi aktörleri olmadığını söyleyen Yılmaz "Ekosistemin içinde eğitim fakülteleri de var, okullarımız da var, özel sektör de var, kamu da var, uluslararası paydaşlarımız da var. Burada bir ulusal eğitim arşivi oluşturma çabalarını başlattık" dedi.

Tüm dünyada dijital içeriklerin eğitim alanında ana materyal haline geldiğini ve gerçekleşen teknolojik dönüşümü yakalamamız gerektiğini belirten Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Biz de eğitim sistemimizde dijital içerikleri ana materyal haline getirmeyi hedefledik. Buna yönelik olarak da kendimize bir hedef tarih belirledik. Önümüzdeki dönemin başlaması itibarıyla yani Eylül ayına hedefliyoruz bunu. Yeni dijital içerik platformumuzu hizmete açacağız."

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler için kişiselleştirilmiş bir platform olacağı açıklanan yeni platformun geliştirme sürecinde birçok uluslararası iş birliği oluşturulacak. Bu platformun aynı zamanda mobil versiyonunun da kullanılabilir olması için operatörle birlikte çalışılacağı belirtiliyor. Önümüzdeki süreçte algoritmik düşünce öğretimine önem vermeyi planlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hamlesi, eğitim sisteminde büyük bir yeniliğin ilk adımı olabilir.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/egitim/mebden-yeni-dijital-icerik-platformu/1451450#
48
22
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
48
22
7
3
0