MEB'den Okullara Yüksek Hızlı İnternet Hizmeti Geliyor

149
35
23
6
6
Milli Eğitim Bakanlığı, Turkcell ve Vodafone ile 36 ay süreli bir anlaşma yaptı. Geniş Bant İnternete Erişim Hizmet Alımı olarak isimlendirilen bu anlaşma kapsamında operatör şirketleri, 3.374 okulun internet altyapısını iyileştirecek ve bu okulların çok daha hızlı bir internet erişiminin olması için gerekli çalışmaları yürütecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve GSM operatörleri arasında yapılan bir anlaşmayla okullara yüksek hızlı internet sunulacağı duyuruldu. Bakanlık ile GSM operatörleri arasında yapılan anlaşma şu an için 3.374 okulda geçerli olacak ve anlaşma kapsamında okullara hem yüksek hızlı hem de yüksek kapasiteli internet hizmeti sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem internet bağlantısı olmayan okul kalmasın hem de internet altyapısı düşük olan bölgelerdeki okulların daha iyi bir internet bağlantısına sahip olmasını sağlamak için yapmış olduğu bu anlaşma kapsamında okulların, eğitim içeriklerine daha kolay bir şekilde erişimlerinin sağlanması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bu anlaşmanın kapsamındaki GSM operatörleri ise Turkcell ve Vodafone olacak.

Fatih Projesi

Aslına bakacak olursak Milli Eğitim Bakanlığı, bu anlaşmayla birlikte FATİH isimli projeyi tam anlamıyla işlevsel bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bunun nedeni ise pek çok okulun internet bağlantı hızının istenen düzeyde olmaması ve internete erişimle ilgili yaşanan sorunlar. "Geniş Bant İnternete Erişim Hizmet Alımı" ismi altında imzalanan bu anlaşma kapsamında Turkcell ve Vodafone, 36 ay içerisinde belirtilen okullardaki internet hizmetini iyileştirecek veya ilgili okula internet erişim hizmeti sağlayabilmek için gerekli olan çalışmaları yürütecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/egitim/mebden-okullara-yuksek-hizli-internet-41343090
149
35
23
6
6
Emoji İle Tepki Ver
149
35
23
6
6