Media Markt, Teknosa’yı Satın mı Alıyor?

74
23
11
11
8
Ülkemizin en büyük tüketici elektroniği satış zincirlerinden birisi olan Teknosa, iddialara göre yabancı sermayeli Media Markt tarafından satın alma teklifi aldı.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Sabancı Holding’in teknoloji ve tüketici elektroniği zinciri olan Teknosa, bir süredir ülke genelinde mağaza kapanışları yaşıyordu. Genel olarak teknoloji mağazacılığı sektöründeki talebin düşmesi dolayısıyla pek çok ildeki mağazasını kapatan Teknosa, bir iddiaya göre Media Markt'ın hedefine girdi.

Almanya menşeili 1979 yılında kurulmuş Media Markt ise Avrupa pazarının e büyük teknoloji zincirlerinin başında geliyor. Bloomberg’e göre 4 farklı kaynak Sabancı Holding’in Media Markt Saturn’den teklif aldığını doğruladı.

Teknosa’nın sadece bir payını değil, bütün hisselerini satın almak için teklif ilettiği söylenen Media Markt, yıllardır kendi mağazalarıyla ülkemizde hizmet veren bir zincir. Alman devinin Türkiye pazarındaki en büyük eksiği ise mağaza sayısının düşük olması. Bir tarafta azalan talepten dolayı mağaza kapatan Teknosa bulunurken, diğer tarafta Türkiye pazarında genişlemeyi düşünen Media Markt var.

Söz konusu gelişmelerin ardından gözler Sabancı Holding ya da doğrudan Teknosa tarafından yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda Sabancı Holding’in kendi kripto parasını çıkartacağına yönelik iddialara büyük bir hızla cevap veren şirket, muhtemelen teknoloji sektörünü yakından ilgilendiren bu gelişme için de hızlı bir açıklama yapacaktır.

Detaylar ulaştıkça size aktarmaya devam edeceğiz. Şu an da Media Markt tarafından konuya ilişkin yapılmış resmi bir açıklama da bulunmuyor.

74
23
11
11
8
Emoji İle Tepki Ver
74
23
11
11
8