Bir Türk Şirketin de Yer Aldığı Dünyanın 'Mega' Havayolu Şirketleri Açıklandı

42
5
4
3
0
OAG Aviation Worldwide isimli bir şirket, dünyanın mega havayolu şirketlerini açıkladı. Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu listenin ilk sırasında, Latin Amerika'nın en büyük havayolu şirketi olan "LATAM" bulunuyor.

Havayolu taşımacılığı son yıllarda iyiden iyiye popülerleşmiş durumda. Yolcular artık, otobüs seyahatleri yerine uçaklara binerek hem zamandan tasarruf ediyorlar hem de Dünya'ya yukarıdan bakma fırsatı yakalıyorlar. Son dönemlerde ülkemizdeki uçak bileti fiyatları bir hayli yükselmiş olsa da Türk milleti olarak bizlerde hava taşımacılığına yoğun ilgi gösteren ülkelerden bir tanesiyiz. 

OAG Aviation Worldwide isimli bir şirket, veritabanında havayolu şirketlerinin uçuş durumu ve uçuş takvimi gibi verilerini işleyerek, dünyanın mega havayolu şirketlerini belirliyor. Konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayan şirket şimdi dünyanın mega havayolu firmalarının listesini yayımladı. Ülkemiz için bir gurur kaynağı olan Türk Hava Yolları, listenin üst sıralarında kendisine yer bulmayı başardı.

havacılık

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan dünyanın 15 mega havayolu firmasına daha yakından bakalım.

China Southern

China Southern Havayolları

1988 yılında Çin'de kurulan "China Southern" listenin 15. sırasında kendisine yer buluyor.

easyJet

easyJet

1995 yılında İngiltere'de kurulan ve düşük maliyetli bir havayolu olarak hizmet veren "easyJet" listenin 14. sırasında bulunuyor.

Air France

Air France

1933 yılında kurulan ve neredeyse yüz yıllık geçmişiyle Fransa'nın bayrağını taşıyan "Air France", listenin 13. sırasında bulunuyor.

Türk Hava Yolları

THY

1933 yılında kurulan ve ülkemizin gururu haline gelen "Türk Hava Yolları", geçtiğimiz dönemlerde yeni evine taşındı. THY, OAG Aviation Worldwide'ın mega havayolları listesinin 12. sırasında yer alıyor.

Scandinavian Havayolları

Scandinavian Havayolları

Danimarka, Norveç ve İsveç ortaklığında 1946 yılında kurulan "Scandinavian Havayolları" İskandinav ülkelerinin en popüler havayolu şirketlerinden bir tanesi. Scandinavian Havayolları listenin 11. sırasında bulunuyor.

British Airways

British Airways

1974 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da kurulan "British Airways" listenin 10. sırasında yer alıyor.

American Havayolları

Amerikan Havayolları

Teksas merkezli "American Havayolları" listenin 9. sırasında bulunuyor.

United Havayolları

United Havayolları

ABD'nin büyük havayolu şirketlerinden bir tanesi olan "United Havayolları"ysa listenin 8. sırasında kendisine yer bulmayı başarıyor.

Southwest Havayolları

Southwest Havayolları

Yine ABD merkezli havayolu şirketlerinden bir tanesi olan "Southwest Havayolları" listenin 7. konumunda bulunuyor.

IndiGo 

IndiGo

Hindistan'ın en büyük havayolu şirketi olma ünvanına sahip olan IndiGo, 6. sırada kendine yer bulmayı başarıyor.

Alaska Havayolları

Alaska Havayolları

Washington merkezli büyük bir havayolu firması olan "Alaska Havayolları"ysa listenin 5. sırasında bulunuyor.

Delta Havayolları

Delta Havayolları

1924 yılında ABD'nin Georgia eyaletinde kurulan "Delta Havayolları" listenin 4. sırasında kendisine yer bulmayı başarıyor.

Japan Havayolları

Japan Havayolları

Tokyo merkezli bir havayolu firması olan "Japan Havayolları", 1953 yılında yarı devlet kuruluşu haline getirildi. Japan Havayolları, listenin 3. sırasında bulunuyor.

All Nippon Havayolları

All Nippon Havayolları

Yine Tokyo merkezli bir Havayolu şirketi olan "All Nippon Havayolları" listenin 2. sırasında yer alıyor.

LATAM Havayolları Grubu

LATAM Havayolları

Merkezi Şili'de olan "LATAM Havayolları Grubu", Latin Amerika'nın en büyük havayolu şirketi olarak kabul edilmektedir. Şirket, bu ünvanının da vermiş olduğu güçle listenin ilk sırasında yer almayı başarıyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/seyahat/mega-havayolu-firmalari-belli-oldu-turkiyeden-de-bir-sirket-listede,D1sRwiOeAECfmIppyZtWgg/EabVaRwBWUeO02mGvP1bMQ
42
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
42
5
4
3
0