Meizu 16 Plus, Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcı ile Birlikte Görüntülendi

16
4
2
0
0
Meizu'nun yeni amiral gemileri, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ve farklı ekran çerçevesi kalınlıklarıyla ilk kez yan yana göründüler. Meizu 16 Plus, ince çerçeveleri ile Samsung Galaxy S9 Plus'tan çok daha iyi bir ekran/gövde oranı sunabilir.

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, Ağustos ayı sonunda şirket adına bu yılın en önemli lansman etkinliğini düzenleyerek yeni amiral gemileri Meizu 16 ve Meizu 16 Plus’ı tanıtacak. Henüz her iki cihaz hakkında da çok fazla bilgiye sahip değiliz fakat Twitter’da paylaşılan ve yeni Meizu amiral gemilerine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, Meizu 16 ve 16 Plus’ın tasarımları hakkında çok ciddi ipuçları sağlıyor.

Fotoğrafta ilk dikkat çeken detay ‘Plus’ model olduğu düşünülen soldaki cihazın, ‘standart’ model olduğu düşünülen sağdaki cihazdan çok daha ince ekran çerçevelerine sahip olması. Meizu 16 Plus’ın bu ekran çerçeveleri ile ekran/gövde oranı konusunda Vivo Nex ya da Oppo Find X ile yarışmasını beklemiyoruz fakat Samsung’un en güncel amiral gemisi olan Galaxy S9 Plus’tan daha ince çerçevelere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Görselde dikkat çeken ikinci nokta ise Meizu 16 Plus’ın ekranının üzerinde bir parmak izi simgesi bulunması. Bu simge, Plus modelinin ekrana gömülü parmak izi tarayıcıya sahip olacağı anlamına geliyor ve bir telefonun ekrana gömülü parmak izi tarayıcıya sahip olması için OLED ekrana sahip olması gerekiyor. Dolayısı ile Meizu 16 Plus'ın 18:9 formatında bir OLED ekrana sahip olacağını ve biyometrik güvenlik olarak ekrana gömülü parmak izi tarayıcının bulunacağını söyleyebiliriz.

Meizu 16 ve Meizu 16 Plus’ın Qualcomm’un mevcut en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 845’ten güç alacağı düşünülüyor. Cihazın diğer donanım özelliklerine dair henüz bir bilgi yok ancak fiyat konusunda cihazların 510 (2300 TL) doları geçmeyeceği öngörülüyor. Fakat eklenecek vergilerle cihazın fiyatı bir miktar daha artabilir.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2018/07/04/meizu-16-and-16-plus-leaked-with-in-display-fingerprint-reader-different-bezels-thickness/
16
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
0
0