Meksika’nın Dünya Kupası’nda Almanya’ya Attığı Gol, Ülkede Yapay Depreme Neden Oldu!

59
18
4
2
1
Meksika’nın Dünya Kupası’nda Almanya’ya Attığı Gol, Ülkede Yapay Depreme Neden Oldu!
Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası kupasının ilk karşılaşmaları kapsamında Almanya ile sahaya çıkan Meksika, tarihi bir galibiyet elde etti. Karşılaşmayı 1-0’lık skorla kazanan Meksika’nın Rusya’da Almanya’ya attığı gol, Meksika’nın başkentinde deprem yarattı. Evet, gerçek bir deprem.

Dünya Kupası karşılaşmaları, milyonlarca taraftar tarafından takip ediliyor. Bu turnuvada, aradan geçen 4 yılın ardından futbol teknolojisi adına pek çok şey geliştirildi. FIFA, onayladığı teknolojileri sahada gerçek zamanlı olarak kullanmaya başladı. Geçen yıllar içerisinde gelişen tek teknoloji futbol teknolojisi de değildi. Sahanın çok dışında, bırakın futbolu spordan çok çok alakasız bir yerde yeni nesil deprem tespit cihazları üretildi. 

Her iki dünyanın da bir gün bir araya geleceğini, bu cihazlardan birisinin atılan bir gol sonrasında deprem tespit edeceğini kim tahmin edebilirdi ki? Nitekim geçtiğimiz gün oynanan Almanya - Meksika karşılaşmasında akılalmaz bir olay gerçekleşti.

Maç turnuvanın gerçekleştirildiği Rusya’daydı. Meksika kendisini tarihi bir zafere götürecek golünü Almanya karşısında, 35. dakikada Hirving Lozano ile Rusya’da kaydetti. Karşılaşmayı dünyanın diğer ucundaki Kuzey Amerika kıtasında, Meksika’nın başkenti Mexico City’de takip eden taraftarlar bu gole çok sevindiler. Hatta öyle bir sevindiler ki, yapay depreme neden oldular. 

Ciddiyiz, gerçekten. Buyrun bu da sevincin depremine ait sismik kayıtlar: 

Meksika Almanya’yı yenip kendi ülkesinde yapay depreme neden olarak bir kez daha tarih yazdılar. Bir gol sevincinin jeolojik kayıtlara geçmesi, tarihte daha önce kaydedilmemiş bir olayı. (Belki biz de 2002’de İstanbul’da depreme neden olduk, fakat o zaman böyle bir teknoloji yoktu. Neyse…)

Meksika’ya ve Meksikalı taraftarlar Türkiye’den biz de bir tebrik göndermiş olalım.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/17/mexico-earthquake-world-cup-goal/#CZYCcJoze5q8
59
18
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
59
18
4
2
1