Mercedes-Benz B-Serisi, Üçüncü Nesliyle Türkiye'ye Geldi

16
5
3
2
1
Mercedes’in yeni B-Serisi araçları Türkiye’ye geldi. Araçların fiyatları 235.000 dolardan başlıyor.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in B serisi, üçüncü nesli ile Türkiye’ye geldi. Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olan araçta, standart olarak çift kavramalı otomatik şanzıman bulunuyor.

Yeni B-Serisi, MBUX Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ve güncel sürüş yardım sistemlerine sahip. Kompakt MPV sınıfında yer alan araç, önceki nesillerden daha dinamik ve sportif gözüküyor. Tasarımında yapılan yenilikler sayesinde araçtaki rüzgar sesi de azaltılmış durumda.

Mercedes-Benz, araçta Sport Tourer adı verilen ve özellikle uzun yol sürüşlerini keyifli hale getirdiğini söylediği tasarımı kullanıyor. LED gündüz farlarına sahip araçta MULTIBEAM LED teknolojisi de opsiyonel olarak sunuluyor. Bu özellik ile farları yol durumuna göre ayarlamak mümkün oluyor.

Aracın boyu 26 milimetre uzarken toplam uzaklık 4419 mm uzunluğa ulaşıyor. Dingil mesafesi de 3 cm uzayarak 2729 mm mesafeye varıyor. Sürücünün oturma pozisyonu ise selefinden 9 cm yukarıda yer alıyor.

Aracın ön panelinde, modeline göre 7 inçlik veya 10.25 inçlik bir ekran bulunuyor. B-Serisi’nin yeni teknolojileri, sürüş yönünde 500 metre boyunca radar ve kamera sistemi taraması yapıyor. Kısmi olarak otonom sürüşe sahip olan araç, Aktif Fren Yardımcısı denen bir teknolojiye sahip.

Havalandırmalı ve masaj özelliğine sahip olan koltuklar opsiyonel olarak sunulurken, araçlar geniş ve kolay kullanılabilen bir de bagaj kısmına sahip. İsteğe bağlı olarak bagaj kapağı elleri kullanmadan açılabilecek özellikte de alınabiliyor.

Aracın benzinli motor seçeneğinde 1.33 litrelik B 180 motor bulunuyor. 136 beygir güç üreten bu motor, 200 Nm tork değerine sahip. 100 kilometredeki yakıt tüketimi ise 5.4-5.6 litre arasında.

Dizel modelde ise 116 beygir güç ve 260 Nm tork üretebilen B 180 d modeli motor kullanıldı. Aracın yakıt tüketimi ise 4.1-4.4 litre arasında.

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi, kendi segmentinde rekabetçi bir araç olarak görülüyor. Alman devinin beklentilerini karşılayıp karşılamayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.haberler.com/yeni-mercedes-benz-b-serisi-turkiye-de-235-500-tl-11934635-haberi/
16
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
5
3
2
1