Hem BMW'yi Hem Otomobil Meraklılarını Ters Köşeye Yatıracak Yeni Mercedes: EQE

68
32
14
5
4
Mercedes, 2022 yılı için hazırladığı yeni bir otomobille oldukça dikkat çekici işler yapmaya hazırlanıyor.

Elektrikli otomobiller, günümüzde otomobil üreticilerinin olmazsa olmazlarından biri ve bu alana inanılmaz ar-ge bütçeleri ayırıyorlar. Alman otomotiv devi Mercedes-Benz de geçen yıl piyasaya sürdüğü EQC ile bu alandaki çalışmalarını başlatmıştı. Firma, bu yıl EQA hatchback ve EQV van ile elektrikli araç portföyünü geliştirecek. 2021’de ise amiral gemisi sedan EQS yollarda olacak. EQB SUV ise üretim için yeşil ışık aldı. Yine de Mercedes’in işi henüz bitmiş değil.

Autocar’a göre, EQE Sedan da 2022 hedef tarihiyle üretime girmek için onay aldı. EQE, EQS’in daha ufak boyutlara sahip, daha ucuz küçük kardeşi olacak.

Her iki araç da Alman üreticinin MEA elektrikli otomobil platformunda üretilecek. Yoğun şekilde alüminyum kullanılan bu platformda araçların olabilce hafif olması amaçlanıyor. Bu sistemde, tıpkı Tesla otomobillerde olduğu gibi zemin düz ve batarya zemin üstünde, ortada yer alıyor. Mercedes’in içinden kaynaklara göre yeni araç, sınıfının en geniş iç hacmine sahip olacak ancak bugünkü E sınıfı araçlardan daha kısa olacak. Yine de aracın iç alanı, S sınıfı ile rekabet edebilecek kadar geniş olacak şekilde tasarlandı.

Hem EQE hem EQS, standart dört teker sürüş sağlayan iki elektrikli motora sahip olacak. Bu motorlardan biri önde biri arkad olacak. Yine de otomobil meraklılarına daha geniş bir ürün yelpazesi sunmak isteyen Mercedes, arkadan itişli bir EQE de piyasaya sürecek. BMW'nin şu anda böyle bir araç tasarlamadığı biliniyor ancak yeni BMW RWD’ler de, en azından rakiplerinden geri kalmamak adına benzer bir segment oluşturabilir.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/mercedes-could-surprise-both-bmw-and-enthusiasts
68
32
14
5
4
Emoji İle Tepki Ver
68
32
14
5
4