Mercedes, G Serisinin Elektrikli Modellerini Üretme Kararı Aldı

12
9
4
2
1
Mercedes’in hem pahalı hem de yakıtı su gibi içen modeli G serisinin, elektrikli varyantına kavuşacağı açıklandı. Markanın en pahalı modellerinden olan bu serinin elektrikli modelinin de pahalı olması bekleniyor.

Alman otomobil markası Mercedes’in G serisinin yakıt tasarrufu için tasarlandığını söylemek pek de mümkün değil. Yakıtı su gibi içtiğini söyleyebileceğimiz G serisi, yakın bir zamanda bu unvandan kurtulacak gibi duruyor.

Mercedes’in üst kuruluşu olan Daimler’in Dijital Dönüşüm Bölümü yetkilisi Sascha Pallenberg, resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Pallenberg, yaptığı paylaşımda şirketin CEO’su Kallenius’un “Mercedes-Benz G-Serisi’nin sıfır emisyonlu bir versiyonu sunulacak” sözlerini paylaştı.

Kaldırılmanın eşiğine gelen Mercedes G serisi, sıfır emisyonla yollarda olacak:

elektrikli mercedes g serisi

Pallenberg, attığı tweet’te ayrıca geçmişte Mercedes G serisinin tamamen kaldırılıp kaldırılmaması konusunun düşünüldüğünü, kendisinin ise Mercedes’in kaldırılacak son modelinin G serisi olması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Mercedes’in araç kataloğundaki en pahalı modellerden bir tanesi olan G serisinin elektrikli varyantının da pahalı olacağını söylemek yanlış olmaz. Ayrıca aracın Mercedes’in EQ elektrikli araç serisi altında çıkmasına da olası gözle bakılıyor.

Aracın elektrikli modelinin ne kadar pahalı olacağını, G serisinin şu an ülkemizdeki satış fiyatına bakarak tahmin edebiliriz. Mercedes G serisi, ülkemizde yaklaşık 1,5 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aracın ne zaman yollara çıkacağı ise henüz belli değil.

Mercedes, son dönemde elektrikli araçlar konusu üzerine yoğunlaşmış durumda:

mercedes elektrikli scooter

Elektrikli araçların otomotiv dünyasının geleceğini oluşturacağını düşünenler oldukça çoğunlukta ve görünüşe göre Mercedes de bunlardan bir tanesi. Şirket, bu sene Frankfurt Motor Show'a katılmış ve orada da Micro ile ortak ürettiği elektrikli scooter'a ait fotoğraflar paylaşmıştı.

Görünüşe göre şirket, elektrikli araçlara olan yatırımlarını artırarak devam ettirecek. Mercedes'in bu hamlelerinin gelecekte nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/381237/elektrikli-mercedes-g-serisi-geliyor/
12
9
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
9
4
2
1