Merve Noyan, Makine Öğrenmesi Alanında Google Developer Expert Unvanı Kazanan İlk Türk Kadın Oldu

65
4
3
1
0
Makine Öğrenmesi ve Veri Bilimci olan Merve Noyan, makine öğrenmesi alanında Google Developer Expert unvanını kazanan ilk Türk Kadın oldu. Noyan, GDE unvanını kazanan ikinci Türk kadın olmayı da başardı.

Bugüne kadar ülkemizde yazılım alanında edinilen pek çok başarı gördük. Dünya çapında isim yapmayı başarmış şirketlerin yanı sıra dünyada pek az kişiye verilen unvanların sahibi olmayı başaran kişilerle karşılaştık. İşte bu kişilerin arasına geçtiğimiz gün bir yenisi daha katıldı.

Makine Öğrenmesi ve Veri Bilimci olarak iş hayatına devam eden ve Google Developers Group'ta eğitmenlik yapan Merve Noyan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Google'ın dünya çapında çok az kişiye verdiği 'Google Developer Expert' unvanını kazanmaya hak kazandığını açıkladı.

Unvanı kazanan ilk Türk kadın oldu:

merve noyan

Google'ın değerli unvanını kazanmayı başaran Merve Noyan, bu unvanı makine öğrenmesi alanında kazandı. Noyan, Türkiye'de makine öğrenmesi alanında Google Developer Expert unvanını alan üçüncü kişi ve aynı zamanda ilk kadın oldu. Bununla birlikte Noyan, tüm alanlar göz önüne alındığında ülkemizde Google Developer Expert unvanını alan ikinci kadın oldu.

Günümüzde makine öğrenmesi alanında Merve Noyan'a kadar Google Developer Expert unvanını almayı başaran iki kişi bulunuyordu: M. Yusuf Sarıgöz ve Fuat Beşer. Diğer alanlarla birlikteyse toplamda 4 Türk Google Developer Expert unvanını almayı başarmıştı.

Google Developers Expert unvanı nedir?

Google Developers Expert unvanı, Google tarafından Developers ürünlerinden birisine olan uzmanlığı olan kişilere verilmektedir. Bu unvanı kazanan kişiler, Google tarafından uzmanlığı onaylanmış ve takdir edilmiş olan kişiler olmaktadır. Google'ın 'Experts' sayfasına göre günümüzde dünya çapında her alanda yalnızca 811 kişi bu unvanı almaya hak kazanmıştır.

65
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
65
4
3
1
0