Mesaj İletme Özelliğine Sınır Getiren WhatsApp, Hızlı İlet Butonunu Kaldırıyor

120
77
27
16
13
Spam ve hatalı bilgilendirme içeren mesajların büyük sorunlar oluşturması üzerine WhatsApp, mesajların hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayan ilet özelliğine sınırlandırma getiriyor.

Şirketin resmi blogu üzerinden bir açıklama yayınlayan dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulamanın oluşturulma amacı olan ‘özel’ mesajlaşmanın korunması amacı ile ‘iletildi’ özelliğine gönderim sınırı getiriyor. Şirket böylece spam ve yanlış bilgilendirme içeren mesajların azalmasını umut ediyor.

Yeni sınırlandırma ile birlikte global WhatsApp kullanıcıları bir mesajı yalnızca 20 bireysel ya da grup sohbetine iletebilecekler. 200 milyon aktif kullanıcı ile WhatsApp’ın en geniş kullanıcı kitlesine sahip pazar olan Hindistan’da ise bu sınır 5 bireysel ya da grup sohbeti ile sınırlı olacak. Böylece spam mesajların yayılması durdurulamasa da yavaşlatılacak.

İletildi özelliğine sınırlandırma getiren şirket, aynı zamanda video ve fotoğrafların WhatsApp kullanıcıları arasında daha kolay paylaşılmasını sağlayan ‘hızlı ilet’ butonunu da kaldırıyor. Böylece artık medya dosyalarını tek bir dokunuş ile diğer WhatsApp sohbetleriniz ile paylaşamayacaksınız. Özellikler henüz test aşamasında olduğundan ‘hızlı ilet’ butonunu bir süre daha görmeye devam edebilirsiniz.

Kaynak : https://blog.whatsapp.com/10000647/More-changes-to-forwarding?l=tr
120
77
27
16
13
Emoji İle Tepki Ver
120
77
27
16
13