Facebook Uygulaması Messenger Lite, Play Store’da 500 Milyon İndirmeyi Geçti

11
4
1
0
0
Facebook’un 2016 yılında çıkardığı Messenger’ın hafifletilmiş bir versiyonu olan Messenger Lite uygulaması, Play Store üzerinden 500 milyon indirmeyi bugün geçti.

Facebook Messenger orijinal uygulaması, 2016 yılında 1 milyar indirme barajını aşmıştı. Facebook’un adı pek de iyi anılmayan Messenger uygulamasına alternatif olarak sunduğu orijinal uygulamanın hafifletilmiş versiyonu olan Messenger Lite bugün Play Store üzerinden yapılan indirmelerde 500 milyon barajını aştı.

2016 yılında duyurulan Messenger Lite, 10 MB’dan az olan boyutu ile daha az hücresel veri kullanması ve eski cihazlarda kasma sorununu ortadan kaldırması nedeniyle birçok insan tarafından tercih ediliyor. 2016 yılında ilk senesinde 100 milyon barajını aşan uygulama kısa bir süre içinde kullanıcı sayısını 5’e katlamayı başardı.

Messenger Lite Data Kullanımı

Herkesin kolay bir şekilde iletişim kurması için geliştilen uygulama, özellikle; işlemci, depolama alanı ve RAM tarafında sorun yaşayan cihaz kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Uygulama ilk olarak düşük gelirli ülkelerde dağıtıma başlamıştı. Facebook, dünyanın tamamına ulaşmak için çalışmalarına devam hız kesmeden ediyor.

Facebook, Messenger Lite’ın özelliklerini şu şekilde açıklıyor:

  • Hızlı yüklenir ve verimli çalışır
  • Daha az mobil veri kullanır
  • İnsanlarla bire bir veya gruplar halinde mesajlaşabilirsiniz
  • Fotoğraflar, videolar ve bağlantılar gönderebilirsiniz
  • İnsanların ne zaman aktif olduğunu görebilirsiniz
  • Sesli notları/ mesajları dinleyebilirsiniz
  • Bire bir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsiniz

Messenger Lite Sohbet

Facebook, uygulamanın dağıtımını küresel çapta henüz başlatmadı, bu yüzden uygulamayı APK olarak indirenlerin sayısı bilinmiyor; bu kullanıcılar hesaplamaya dahil edilmedi. Ülkemizdeki pahalı mobil veri ve tarife fiyatları; telefonda az bir alan kaplayan ve çok az internet kullananan Messenger Lite uygulamasını ülkemizde de popüler hale getirdi diyebiliriz.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/07/24/facebook-messenger-lite-500-million-download-play-store/
11
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
0
0