Microsoft, Adobe Flash’ı Emekli Etmek İçin Chrome’un Yol Haritasını İzleyecek

18
11
9
8
2
Microsoft, Adobe Flash’ı emekli etme yolunda Google Chrome’u takip edeceğini açıkladı. Adobe Flash, 2020’nin sonunda tamamen ortadan kalkacak.

Temmuz 2017’de Adobe, Flash’ı Aralık 2020’de kaldırmayı planladığını ve aynı zamanda yazılımı güncellemeyi ve dağıtımını durduracağını açıklamıştı. Bu duyuru sonrası Microsoft ve Google da dâhil olmak üzere tüm büyük tarayıcı geliştiricileri, tarayıcılarında Adobe Flash’ı emekli etme düşüncesine girdiklerini açıkladılar.

Yaptığı bir duyuruyla beraber Microsoft, 2020'nin sonunda kullanıcıların artık Adobe Flash'ı Microsoft Edge ve Internet Explorer'da etkinleştirme imkânının bulunmayacağını belirtti. Duyurudan bu yana şirket, Chromium tabanlı yeni bir Edge tarayıcısının geliştirilmesine başladı ve bu nedenle Adobe Flash'ı tarayıcıdan kaldırmak için Google'ın yol haritasını izlemeye karar verdi. Bu durum, Microsoft’un daha önce izlediği planlara oldukça benziyor.

Adobe Flash, 2020’nin sonunda tamamen elveda diyecek:

Microsoft, "Microsoft Edge’in bir sonraki sürümünde Flash’ı diğer Chromium tabanlı tarayıcılarla aynı zaman diliminde emekli edeceğiz" dedi. Flash, başlangıçta devre dışı bırakılacak ve kullanıcının Flash'ı site bazında yeniden etkinleştirmesi gerekecek. Adobe Flash, 2020’nin sonunda ise tarayıcılardan tamamen kaldırılacak.

Klasik Microsoft Edge ve Internet Explorer 11, 2019’da tam Flash işlevselliğine sahip olmaya devam edecek ve şirket, bu eski tarayıcının mevcut Flash deneyiminde daha fazla değişiklik yapmayacak. Bu tarayıcılar için Flash, ilk planlandığı gibi Aralık 2020'ye kadar tamamen kaldırılacak. Şirketler ve profesyonel kullanıcıların, bu tarihten önceki Flash davranışlarını değiştirmeleri için ise Microsoft bir dizi grup politikası yayınladı.

Kaynak : https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/new-microsoft-edge-to-retire-flash-using-chromes-roadmap/
18
11
9
8
2
Emoji İle Tepki Ver
18
11
9
8
2