Microsoft'un Arama Motoru Bing, Çocuk İstismarı İçeren İçerikleri Filtreleyemiyor

10
2
0
0
0
New York Times gazetesinde yayınlanan bir raporla, Microsoft'un sorunu düzelteceğini söylemesinden neredeyse bir yıl sonra arama motoru Bing'in çocuk istismarının yer aldığı videoları gösterdiği ortaya çıktı.

Microsoft’un Bing arama motorunun, teknoloji devinin sorunu çözdüğünü söylemesinden yaklaşık bir yıl sonra hala çocuk istismarı içeren içerikleri gösterdiği bildiriliyor. The New York Times gazetesinde yayınlanan bir rapora göre, Bing arama motoru, çocuk istismarı içeren videoları yeterince engelleyemiyor.

Bir Microsoft sözcüsü, "Bu konu dikkatimize sunulduğundan beri, yasadışı görüntüleri tespit etmek için kullandığımız algoritmalarımızda bazı sorunlar bulduk ve düzelttik" dedi.

Sorunlar ocak ayında ortaya çıkmıştı

Microsoft Bing

Bing'in, çocuk istismarını gösterdiği ve bununla da kalmayıp yasadışı resimlerle ilgili ek arama terimleri önerdiği söylenmişti. Microsoft Bing, çocuk istismarı görsellerinin arama sonuçlarında görünmesine izin veriyor ve bulabilecekleri başka terimler önererek pedofilliere yardım ediyordu. 

Çevrimiçi bir güvenlik şirketi olan AntiToxin’in yaptığı bir araştırma, arama motorunun sonuçlarında ortaya çıkan çok sayıda yasa dışı görsel örneği bulmuştu. Microsoft böyle materyalleri taramak için elinden gelenin en iyisini yaptığını ve “her zaman daha iyi olmaya kararlı olduğunu” söylemişti.

Microsoft Bing, içerikleri filtreleme konusunda başarılı olamıyor

Microsoft Bing

Eski bir Microsoft yöneticisi, artık şirketin kendi araçlarını kullanmadığını düşündüğünü söyledi. The Times'ın Cumartesi raporu, 10 yıl önce Microsoft’un, fotoğrafları tanıyan, hatta değiştiren ve bilinen yasadışı görüntülerin veritabanlarıyla karşılaştırmak için kullanabilen PhotoDNA adlı bir yazılım oluşturmasına yardımcı olduğunu belirtti. Ancak Bing ve Bing'in sonuçlarını kullanan diğer arama motorlarının başarılı olamayan görüntüler ortaya çıkardığını belirtildi. Ocak ayında, Bing hakkındaki önceki raporun ardından, Microsoft "içeriği taramak için" PhotoDNA ve insan denetiminin bir birleşimini kullandığını ancak bunun da mükemmel olmalarını sağlayamadığını söylemişti.

Bazı şirketler, sorunun bir kısmının mahremiyet olduğunu söylüyor. Times, "Teknoloji şirketlerinin yüz tanıma, kötü amaçlı yazılım saptama ve telif hakkı denetimi için platformlarındaki fotoğraf ve videoları ve diğer dosyaları inceleme olasılıkları çok daha yüksek. Ancak bazı işletmeler suistimal içeriği aramanın farklı olduğunu söylüyor çünkü önemli gizlilik kaygıları doğurabilir" dedi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/microsofts-bing-still-showed-child-porn-as-tech-firms-struggle-with-issue/
10
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
0
0
0