Microsoft, Bing Uygulamasına Yapay Zeka Destekli Görsel Arama Getirdi

10
3
2
0
0
Birçok firmanın sunduğu yapay zekalı görsel arama motoru bulunmakta. Microsoft ise Bing'in mobil uygulamasına getirdiği yapay zekalı görsel arama seçeneği ile iyi bir alternatif sunuyor.

Bing, Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur. 2009'un ilk yarısında deneme çalışmaları başlayan ve kamuoyuna adı önce Kumo olarak duyurulan Bing, "alışkanlıkları değiştirme" iddiasıyla yola çıktı. Microsoft kendi arama motoru olan Bing'in mobil uygulamasını ücretsiz olarak Google Play'de ve App Store'da yayınlamakta.

Microsoft'un görsel arama özelliği birçok örnek resim ile eğitilmiş bir sinir ağı kullanmanıyor. Eğitim sürecinin sonunda sistem yeni görüntüleri algılar ve ne olduklarını anlayabilir. Bing, çiçekler, kıyafetler, hayvanlar ve barkodlar gibi görselleri tespit edebilmekte.

Bu yapay zeka destekli görsel aramayı etkinleştirmek için Bing uygulamasının ana ekranındaki kamera düğmesine basmanız yeterlidir. Şu anda Bing görsel araması genellikle örnek olarak kullandığı şeyleri tanımlayabilmekte. Bazı görsellerde arama motorunun saçma sonuçlar verdiği belirtildi. Microsoft'un yapay zeka destekli arama motoru üzerinde iyileştirmelerinin devam ettiği ifade edildi.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/06/22/microsoft-adds-ai-powered-visual-search-bing-app/
10
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
0
0