Microsoft ve BMW’den Kripto Para Piyasasının Yüzünü Güldürecek Anlaşma

13
1
1
0
0
Microsoft ve BMW, Açık Üretim Platformu'nu (OMP) başlattıklarını resmen duyurdu.

Microsoft ve BMW endüstriyel IoT'ye odaklanarak güçlerini birleştirip, üretim sektörünü yenileştirmek adına Açık Üretim Platformunu (OMP) duyurdu. İki büyük firma bu sistemle üretim sektöründeki karmaşıklığı engelleyeceklerini düşünüyor. Bilindiği üzere IoT yani nesnelerin interneti, nesnelerin birbirleri ile anlaşabilmelerini sağlıyor, kripto paralar arasında da bu amaca hizmet eden IOTA isimli bir kripto para bulunmakta.

Microsoft'un bulut hizmeti olan Microsoft Azure üzerine kurulan OMP sistemi, firmaların gelişmeleri yönlendirmesi için birlikte hareket etmelerine yardımcı olacak. Bu ortaklık şu an sadece BMW ve Microsoft arasında olsa da iki firma birliktelik kuracakları 4-6 firma daha arıyor. Microsoft Cloud + AI Group Genel Müdür Yardımcısı Scott Guthrie yaptığı açıklamada, üretim verimliliğinin artırılması açısından BMW ile güçlerini birleştirdiklerini, bu platformun açık olacağı konusunda sözleştiklerini ve bu sayede de iş birlikleri için yeni fırsatların önlerine geleceğini belirtti.

Aynı zamanda BMW'nin Yönetim Kurulu üyesi olan Oliver Zipse ise üstün seviye ürünler üretilebilmesi için bir takım çalışmaların yapılması ve yazılımsal çözümlere ihtiyaç duyduklarını, üretim sahalarının birbirlerine bağlanması ile sağlanacak olan entegrasyonun güvenliliğinin gerekli olduğunu ve Microsoft Azure bulut sistemine güvendikleri belirtti. Bunun haricinde ürünleri pazara sunma noktasında da Microsoft'dan faydalanmak istediklerini dile getirdi. OMP platformu ilk etapta makinelerin birbirlerine bağlanmasını ve şirket içi sistem entegrasyonunun tamamlanmasını ele alacak. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi iki dev firma kendilerine yeni ortaklar arıyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/microsoft-and-bmw-launch-the-open-manufacturing-platform-to-drive-innovation
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0