Microsoft, Stadia'ya Rakip Olacak xCloud’un Android Uygulamasını Yayınladı

21
9
6
2
1
xCloud sisteminin Android uygulaması olan Game Streaming, Google Play Store’da indirilebilir hâle geldi. Microsoft’un bulut tabanlı oyun platformu xCloud, yavaş yavaş adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Son zamanlarda gittikçe popülerleşen bulut tabanlı oyun platformlarının oldukça başarılı olduğu görülüyor. İnternet altyapısının günden güne gelişmesi, bu platformların başarısındaki önemli etkenlerden birisi. Şirketlerin ilgisini çeken alanlardan birisi olan bulut oyun platformlarına ise Google’dan sonra ağır toplardan birisi daha dâhil oluyor.

Microsoft, önümüzdeki aydan itibaren xCloud isimli oyun hizmetini resmen başlatacak. Teknoloji devi, servis üzerine bir süredir çalışmalarını gerçekleştiriyordu. Şirket, daha önce Gamescom etkinliğinde sistemin genel bir özetini sunmuştu. xCloud, Xbox oyun konsollarıyla entegre çalışacak.

Microsoft: 'En az 10 mbps bağlantı hızına ihtiyaç var'

Microsoft, Project xCloud sistemini ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Güney Kore’de başlatacak. Bu ülkedeki mevcut oyuncular, servise ön kayıt yapabiliyorlar. xCloud’un ön izlemesine kayıt yaptıran oyuncular; Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves oyunlarını oynayabilecekler. xCloud servisine katılmak için kullanıcıların Android 6.0 ya da daha üstü bir sürüme sahip Android telefon ya da tablete ihtiyacı var. Bu cihazların ise en az Bluetooth 4.0 destekliyor olması gerekiyor.

Sağlıklı bir performans almak için 10 mbps üstünde bir internet hızına da ihtiyacınız olacak. Sistemden faydalanmak için diğer gerekenler ise bir Xbox One oyun kontrolcüsü ve Microsoft hesabı. xCloud'u geliştirmek ve optimize etmek için Microsoft, ayrıca ABD’de T-Mobile, İngiltere’de Vodafone ve Güney Kore’de SK Telecom ile teknik ortaklıklar yaptığını açıkladı.

xCloud ile beraber Microsoft’un Game Streaming uygulaması da geliyor ve bu uygulama şimdi Google Play Store’da yayınlandı. Henüz bir ön izleme sürümü olan uygulama, Xbox oyunlarınızı Android cihazlarınızda oynamanızı sağlayacak. Şu an Game Streaming uygulaması, çok kısıtlı ülkelerde erişime açık durumda ancak ilerleyen zamanlarda bu hizmetin kapsamı genişleyecek. Bu uygulamayı kullanabilmek için Xbox’ın açık olması veya Anında Açma Modu'nda olması gerekiyor. Çevrimiçi çok oyunculu oyunlar oynamak istiyorsanız Xbox Live Gold abonesi olmanız da şart.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/01/microsoft-xcloud-gaming-streaming-public-preview-us-uk-korea/
21
9
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
9
6
2
1